Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фото филм-лента
Автор: guciguci   
Дата:   27-05-24 16:43

[smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Фото филм-лента
Дата:   27-05-24 16:43

Колеги от Пловдив,дайте някакво цветно филмче,да щракна тука с едно лентово апаратче. Гледам във Фотосинтезис Kodak 200/36 на 30 лева,ама ако някой може да предложи на по-нормална цена,ще се радвам,че кога са станали тези цени такива... [smilie2]
Може и черно бял,но пак да се проявява по Ц41 ли беше...забравих вече кога проявявах такива неща.

Публикацията е редактирана (27-05-24 16:46)

Автор: Synthy   
Дата:   27-05-24 16:47

Такива са, свиквай.

А,хич няма да свиквам [smilie18]

Автор: lamerko   

Свържи се с Калин Костов във Фейсбук (и тук има профил) - той продава по-евтино Vision3, както и разни други. И аз имам, но не ми се занимава с НАП-аджиите - не съм търговец :)

Дата:   27-05-24 16:50

Чакай да видим пловдивчани първо.

Автор: Synthy   
Дата:   27-05-24 16:51

И те купуват от КК [shtrak]
А защо е нужно да е цветно, ЧБ не става ли? Сигурен съм, че можеш сам да си го проявиш в банята.

Дата:   27-05-24 16:58

А,не,не. От 30 години не съм проявявал лента. Не ми се занимава. Може и черно бяло,но да е по Ц41 пак-на машина

Дата:   27-05-24 19:21

Не се набутвай - единственият черно-бял филм по C-41 процеса в момента е Ilford XP2. По някаква причина, 135 формата е малко по-скъп - 20 лв. в Синтезиса. В същото време, можеш да си вземеш разкошни филми като Kentmere 100/400 за 13 лв, което е по-евтино дори от Fomapan. Повечето фотоателиета ще ти го проявят - отдавна проявяват черно-бели филми, не само C-41 :)

Дата:   27-05-24 20:24

Значи тези черно белите във Синтезиса не са всичките по Ц41 ,така ли? Само Илфорда?

Примерно този?
https://magazin.photosynthesis.bg/bg/56752-foto-film-kentmere-100-135-36.html?search_query=cherno+by...

Я ми ги разясни на лично,ако ти се пише.Благодаря

Публикацията е редактирана (27-05-24 20:27)

Автор: uri64   
Дата:   27-05-24 21:05

ЧБ по Ц41 в синтезисае е Илфорд ХР 2. Другите ЧБ са за ръчно проявяване.
Ilford XP 2 хич не е лош филм. Тия Kentmere колко пък да са разкошни. За парите си биват, ама чак пък разкошни не са. Kentmere 400 вади зърно като чакъл.

Дата:   27-05-24 23:46

AGFA ? Защото този Илфорд не е 35 мм май

Публикацията е редактирана (27-05-24 23:47)

Дата:   28-05-24 00:59

XP2 е единственият филм по процеса C41 - не само в Синтезиса, но и въобще. Преди време имаше и други, но вече са в историята. Не е лош филм, но и не е нещо наистина кой-знае какво. Има две предимства - предназначен е да се обработва в лабовете заедно с други цветни филми с повторяеми резултати и без интерпретация на химията и процеса. По същество, това е същото като цветните филми, но вместо трите слоя жълто, магента и циан, има черни багрила. В края на процеса, за разлика от стандартните черно-бели филми, в емулсията вече няма сребро, а само багрила. Тук е и второто предимство - това е единственият черно-бял филм, на който може да бъде приложено IR чистене от петна и прахоляци. При стандартните ЧБ филми това е невъзможно.

При стандартните черно-бели филми химията и процеса е различен. Нещата там въпреки че на пръв поглед изглеждат по-елементарни, всъщност може да не са точно така. Причината е, че няма "стандартна" процедура, валидна за всички филми, както при цветните процеси. Има страшно много химия - както отворени рецепти, така и комерсиални комплекти. Всеки си има своите особености, времена, температури, и всяко едно нещо е навързано към всеки един различен филм. Комбинациите са... безкрайни. А проявитела и начина по който се използва, може доста да промени характера на конкретен филм. Това дава изключителна гъвкавост, стига да може да се възползваш от нея. Но и не е толкова страшно - към всеки комерсиален проявител има инструкции за по-използваните филми, както и в описанието на самите филми за някоя определена химия. Разбира се, тези инструкции са ориентировъчни как да започнеш, пък вече може да експериментираш както си искаш.

За Kentmere - ами чудесен си е за парите си. В този ценови диапазон е само Фома :)

Няма Agfa. Тоест има, но не е за потребителски филми, а само специализирани. Това, което се продава като AgfaPHOTO APX - няма нищо общо с Agfa и всъщност е Kentmere с надута цена. Просто игра на лицензи. Иначе за Ilford - мисля, че цялата им гама е налична за 35мм (не знам за кой точно от всичките не можеш да намериш).

Ако се решиш на черно-бяло - пак можеш да се насочиш към Калин Костов. Продава Kodak DoubleX, вероятно ще дойде най-евтино. Филма е оценен на 250 АСА при дневна светлина - не е от най-финнозърнестите, но всъщност е много добър филм. Аз лично си го обичам. Той също така може да ти прояви както черно-белите, така и цветните филми - по C-41 или ECN-2 (това е процеса на онзи Vision3, който споменах по-горе).

Автор: ник_п-в   
Дата:   28-05-24 01:06

Преди година и половина и аз търсих лента в Пловдив и се оказа предизвикателство. Голям парадокс е във повечето фо-та да няма дори един вид лента, а да са сложили такава табела над магазина си...На две три места имаше Кодак за 20лв.

Дата:   28-05-24 08:47

Ще влезна я някой филм накрая с тези филми. Ще се окаже накрая,че в нашия "голям и страхотен" град Пловдив няма да има кой да ми го прояви филма и ще трябва с куриери да го пращам.[smilie2]

Автор: kvakioh   
Дата:   28-05-24 11:19

Имам 2-3 черно-бели ленти в срок и се проявяват като черно-бели. Ходя редовно до Пловдив. Човешки цени.

Дата:   28-05-24 11:22

Поръчах вече от Фотосинтезиса. Но ще имам предвид

Автор: Imaginarium   
Дата:   29-05-24 14:13

ЦЪК
Милан Христев, проявява и сканира. 20лв мисля че беше проявяване + сканиране.
Мисля , че имаше и някакви филми налични във фотото за продаване [beer]

Дата:   29-05-24 20:00

Аа,добре,знам го. Ще се свържа с него. Благодаря

Автор: dekov   
Дата:   29-05-24 21:43

Интересно е -ХР2 проявен в чернобяла химия

Автор: Entropia   
Дата:   29-05-24 22:43

Фото филм в Пловдив почти не се намира, личен опит и цената е минимум 30 лв , затова поръчам от Синтезиса, във "Фото СПРИНТ - КОДАК" на Джумаята проявяват всякакви ЧБ филми и цената беше около 10 лв - (преди 8 месеца). Тия дни бях в Истранбул, и там трудно се намират филми, ако има не са по-евтини от 30 лв, иначе в нета са по 15-20 лв от Англия, Германия, даже днес четох, че amazon.de ще доставят безплатно за БГ - непроверена информация.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »