Автор: djfroggy
Дата: 15-03-24 16:46
Привет на всички! Искам да коментираме с всички Вас резплюциите на мониторите и защо те не се променят от години?
Беше далечната 2007 година и тогава си купих първия огромен за тогава монитор с резолюция 1920х1200. IPS матрица, на която разглеждах тогавашните 5-8 мп снимки.
Някъде 2010-2012 година се появиха и достъпните монитори с резолюция 3840х2160 и размери 27 и 32 инча. Нормална стъпка напред, имайки предвид, че се появиха среден клас фотоапарати с резолюция над 24-36 мегапиксела. През 2015 година смелчаците от Делл пуснаха първия 8к монитор с размер 32 инча, който е истинска наслада за окото (виждал съм го веднъж само в печатница в Гърция). На теория, не би следвало на 32 инча да забелязваме някаква разлика между 4К и 8К, но повярвайте ми, има таква. Снимката стои невероятно детайлно, остро, живо. Страхотна стъпка напред... но...
Вече 9 години от тогава, няма друг 8к монитор. Има 5К,6К, но нищо друго на 8К. Да не говорим за достъпно... И то след 9 години! При положение, че отдавна има на пазара телефони (6-7 инчови) с резолюции 3К и 4К какво спира развитието на мониторите? Идеални би ми дошъл един 32-36 инча на 8К, но няма такова животно! А най-малкият телевизор 8К е 55 инча. Някой знае ли дали има някаква техническа спирачка за развитието на такива монитори?
|
|