Автор: ddantgwyn
Дата: 08-03-24 08:21
Yog написа:
> Абе, проблемът не е безогледална или не. Проблемът е, че с бюджет от 600-700 лева не може да се купи нищо
> хубаво. И преди да ми обясни някой експерт, че истинският фотограф с камера за 50 лева ще сътвори
> шедьоври, искам да декларирам че съм наясно с това, прекланям се пред този истински фотограф и се
> разкайвам, че никога няма да бъда като него. Но - обратно в реалността - за апарат, дето да не е
> олющен, стар и мъка за употреба, обектив(и), дето да не са нискокачествени, плюс карта, четец
> за карта, резервна батерия, стативче, чанта и т.н. и т.н. - тоя бюджет не стига. И от там се започват едни компромиси, дето
> едва ли ще родят любов към това хоби. Най-много да убият началното любопитство.
По принцип съм съгласен с написаното, но само при условие, че човекът очаква да прави шедьоври още от самото начало.
Ако е решил да мине от сапунерка (или телефон) към нещо по-добро и да се развива след това, това е едно добро начало според мен.
Бих го посъветвал да потърси някой Nikon с обектив в диапазона 24-105 (примерно), който ще му върши работа като начало и който влиза в бюджета, който си е определил. Защо предлагам вариообектив мисля, че е ясно и няма нужда от обяснения.
След това, като натрупа опит с камерата и обектива, да решава дали иска да си купува други обективи, дали да сменя модела на камерата и други такива неща. Само ще отбележа, че първоначалният избор на марка фотоапарат е важен, защото смяната след това не е много лесна и е свързана с определени главоболия.
И най-важното - да не спира да снима и да не се отчайва, ако в началото няма добри резултати.
Това е от мен по темата.
|
|