Автор: fallenfbsd
Дата: 19-11-24 14:14
Понеже мразя теми, в които някой пита нещо, после не се включва отново...реших да драсна :)
На черен петък Emag пуснаха оферта -350лв за X-T30II + 15-45mm и реших, че това ще заместника на Х-Т200.
Една година мина откак го продадох, осъзнах, че не е имало причина - хубав екран, добро качество, но вече го бях засилил и търсех заместник.
Колебанието ми беше с ново пуснатия X-M5, заради напълно въртящият се екран (за селфита със семейството основно) и новият процесор.
Но не можах да приема, че ще ми се отнеме кефа да погледна през визьор. Както и че четейки ревюта и коментари на колегите тук, че X-T30II си е насочен към фотография повече от видео заснемане (вкл. екрана като позиция и ъгли). Какъвто е и моят случай - за редките случаи да снимам видео и телефон ми върши работа, и това Фуджи.
Признавам си - мислех да мина с висок клас телефон и без апарат, но обърках марката (Самсунг 24 Ултра) и не мога да свикна с капризите му да ми е основен за този ми кеф. За другите цели е добра машина, но за снимки ... хммм ...
Което е добре - бутна ме да с и взема пак Фуджи и съм доволен като щракнах няколко кадъра. Може би, ако бях взел Пиксел или Шаоми щях да мина само с телефон (вторият по-скоро, че Пиксел съм имал).
Едно нещо наклони везните да не си купя по-висок клас Фуджи - напоследък забелязвам, че като купя нещо скъпо и изпадам в маркетинг капана да имам големи очаквания и се разочаровам.
Идеално балансираният за мен беше X-S20, но вече отиваше на 3к дори с китовия 15-45, който е приятен за пътувания.
Имам още два обектива и затова не исках да сменя марката - да се разправям да губя пари, да продавам, после на новата да купувам и те така..
Малко дълъг пост, сократце - отново ми се върна желанието да снимам с новата играчка :)
Единствено му поръчах протектор за екрана да го пазя и сега търся да закупя допълнително бутон за спусъка. Не знам как са го мислили, но не ми е удобен текущия.
Ако някой знае откъде да купя "soft-release" бутон с винт и пълнител за "hot shoe" адаптер от България - моля да пише. Ако не - ще поръчвам нещо от Амазон.де
Поздрави на всички и бъдете здрави!
|
|