Автор: bogdanov
Дата: 05-01-24 09:13
Липсата на адекватни критерии доведе ситуацията до това положение. Но проблема не е от сега. Преди около 5-6, че и повече години, форума беше пълен с хора които подведоха в грешна посока вкусът... събираха тълпи с последователи. Попфолка във фотографията набра голяма скорост. На хляба мекото и на живота лекото подхлъзна много съфорумци, нормално беше раличните да поискат друга бира ... ("на мен така ми харесва"-беше отговора на всеки съвет или критика) аз не съм песимист обаче. Защото сега виждам неща които тогава нямаше. А имено много чисти визуални послания, филмови решения. Умишлено се къса връзката с естетичното някъде, позата отстъпи място на присъствието. Дори сега на първата страница в албум има 5-6 смешни пози и 7-8 хубави кадъра. Лошото е, че заложената претенция на смешните 5-6 ще подведе неопитното око на гласуващите любители на "лекото" и онези 7-8 хубави кадри от първа страница ще отидат на втора, трета, пета и така ще изчезнат от очите ни. Познайте обаче кои ще останат в рейтинг "Б"! Точно тези омазани, немислени, повтарящи се, претенциозни и неодухотворени бълвочи! За жалост обаче така се създава образа на това иначе прекрасно място за споделяне на фотография и идеи. Знам, че е по-лесно да се критикува от колкото да се създава, за това всяка констатация без предложение за подобрение е само камък който мъти водата. Явно е, че без критерии нещата не изглеждат добре, явно е също, че добрите кадри трябва да се стимулират по някакъв начин а лошите да знаят, че са лоши.
Публикацията е редактирана (05-01-24 09:14)
|
|