Автор: aidend
Дата: 01-12-23 21:43
Здравейте, отдавна се канех да си калибрирам лаптопа и скоро го направих.
Реших да си го калибрирам на работа и извиках един мъж, който предлага съответната услуга.
Исках да си калибрилим лаптопа защото, имаше реални разминавания при принтиране на снимки и в телефона ми червенееха.
Грешката която направих, че не извърших услугата в нас, защото в нас моята крушка е 4100 келвина а в магазина 5000к. Мъжът беше доста любезен отговори на всичките ми въпроси.
Обиколих няколко магазина, да търся крушка с 5000к светлина и просто никъде не намерих.
Почнах да се ровя в интернет намерих апликация която уж с телефона можеш да си калибрираш монитора платих си за програма и резултата беше плачевен. Лицата придобиха син цвят от филма аватар :D
Имам ICC профил на калибрирания ми монитор
Въпросите ми към вас са следните.
- ICC профил запазва ли яркоста на екрана защото аз доста, често я променям. Честно казано не знам на каква яркост трябва да бъде?
- Ако евентуално намеря крушка с 5000к,
Дали пак в нас цветовете ще са коректни ако задам същият профил тъй като сменях контраста?
-Ако извикам същият човек в нас да го калибрира в нас каква крушка да си купя?
4000к 65000к или други предложения.
- Ако на калибриран монитор променя яркоста на екрана, как влияе при обработка или въобще не трябва да пипам настройки на яркост?
Не съм професионалист, не снимам често, но аз съм малко как да го кажа. Щом съм си го наумил така ще е.
Простете за моето невежество .
Добре, че е петък.
|
|