Автор: aneliaaa
Дата: 02-12-23 22:22
Здравейте, прясно начинаеща съм, попрочетох разни статии какъв апарат да взема поне не идвам да ви питам ни в клин, ни в ръкав. От малка имам интерес към фотографията, имала съм сапунерка, като малка, но така и не стигнах до момент, в който да си имам поне някакво понятие от ISO, баланс на бялото, експозиции, фреймове и т.н. Труден избор е, защото разполагам и с ограничен бюджет - до 2000. Важно уточнение е, че имам Samsung Galaxy S21 FE, който може да засенчи някои DSLR-и от последните години, имам предвид най-ниския клас Canon 850D, 250D. Харесала съм много 250D, но четох, че ще е повече излишен разход пред това да науча нещо и най-вече да надмина телефона. Обичам да снимам най-много луната, но за това знам, че ще са ми нужни космически обективи, които определено няма да се вместят в бюджета. Искам да направя фотографията най-сетне мое хоби. Обичам да снимам и пейзажи много, най-много искам да обикалям града и да снимам и на по-тъмно, или поне на вечерна обстановка, за която цел разбрах, че ще ми е нужен огледално-рефлексен апарат. Обичам да снимам животни също (котки), не съм по портретната фотография определено. Целта на цялото занятие е да се разкарвам из центъра на София и да снимам сградите от едно време, което знам, че определено ще ми се отрази на въображението добре, както и на здравето (психическото). Определено за тези пари не очаквам нещо "уау", каквито има тук, но поне се надявам да има и за мен някакъв оптимален вариант. Някак си, което си ми остана "комплекс" от онова време, когато имаше налични Никон Д3500 примерно, какъвто сега няма и поради тази причина съм си останала бетон DSLR фенка, но това не е задължително да остане така... Благодарна съм!
|
|