Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Защо така се промени брояча на Z5-цата и Zfc-то?
Автор: bmvtooo   
Дата:   01-12-23 17:27

Значи, такова чудо не бях виждал до сега. [smilie10]

Nikon Z5 + 24-50 китака са нови и съм направил точно 7 кадъра, преди да сменя китака с 24-70 F4 S, който купих от базара тук. Бил е купуван като китак на Z7-ца, ми каза колегата от който го взех. То хубаво и обектива си е читав, ама що се смени толкова много брояча? От DSC_0007 стана DSC_0308 и Exif-а показва същия брой 308 кадъра. От тогава съм направил още 74 броя кадъра и вече показва 382бр. Реших, че аз нещо бъркам и взех, че го закачих на Zfc-то, което беше на 273 кадъра. И изненада, сега и то е със същия брой кадри, като Z5-цата!? Дори и с оригиналните китаци си остана толкова броя кадри, колкото станаха с този "нов" обектив.
Някой знае ли защо се получи така и как може да се оправи евентуално? Не, че е проблем, ама дразни. [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Защо така се промени брояча на Z5-цата и Zfc-то?
Автор: victory13   
Дата:   01-12-23 19:22

с една и съща карта ли работите?

Автор: asahi   
Дата:   01-12-23 21:34

Менюалът какво казва за file numbering?

Автор: victory13   
Дата:   01-12-23 23:30

Нищо няма да му каже точно за това. А оправянето е вместо DSC да запише на едната камера Z50 примерно, и на около 10к кадъра да смени с Z51, и т.н. Същото с другата камера, щото тоя турлю гювеч ще се пренесе и при обработката на кадрите, ако се пише на отделни карти в камерите. С преименуването лесно ще се разпознават кадрите от камерите, даже на една и съща карта ако се пише.
Поне така направих навремето с колекцията ми Фуджита [smilie18]

Автор: bmvtooo   
Дата:   02-12-23 16:51

По ред на въпросите. Ползвах чисто нова карта, когато отидох до Еконт да взема нновия обектив. Същата карта не е използвана в другия апарат.
Под "Менюалът какво казва за file numbering" предполагам говориш за Shutter count от Exif инфото на файла (в случая RAW+Jpeg). Ако е така, значи си показва, както писах и в първия пост, новия брой кадри, а не реалните, които би трябвало. Тоест, не е променено само името на файла, а и броя на кадрите в екзиф инфото на фалйа. Това би трябвало да подскаже на victory13, че преименуванетро на файловете не работи.
Не ме притеснява това, но никога преди не се беше случвало с друг обектив да се смени броя на кадрите не само в името на файла, а и в неговата екзиф информация.

Автор: asahi   
Дата:   02-12-23 17:48

Когато имам предвид кокошки пиша кокошки. С жабите е същото.

Автор: AsahiPentax   
Дата:   10-12-23 15:59

asahi написа:

> Когато имам предвид кокошки пиша
> кокошки. С жабите е същото.

Адаш.не всеки би разбрал под "Менюал". че става дума за менюто на апарата!

Баварец, вземи остави тялото без батерия поне за месец и тогава пак опитай. На колега със същата Z6-ца като моята, това му се случи с една Сигма и то през преходник. По съвет от Профайлд направи гимнастиката с батерията и брояча се върна на мястото си. Явно си е дефект в софта на тия Z-ки! [smilie21]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »