Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon D780 shutter lag
Автор: kalvados   
Дата:   22-11-23 18:30

В интернет няма иформация за shutter lag-а на Nikon D780.Някой има ли представа как се справя спрямо D3 , D5 или D850? Въпроса е за shutter lag !

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon D780 shutter lag
Автор: BourbonStreet   
Дата:   22-11-23 18:38

От Олимпус Е410 насам не съм срещал дслр с шътър лаг.

Автор: quazimodo   
Дата:   22-11-23 21:16

около 50ms е забавянето на Д750, не вярвам при Д780 да е повече. ако искаш светкавична работа, купуваш един Канон ЕОС 1N RS с 12к/с ама... на филм. При него забавянето е само 6мс[smilie18][beer]

Автор: vgramatikov   
Дата:   22-11-23 21:57

Може би имаш в предвид shutter response. Тоест т.нар ефект на гумен спусък. Камерате не е толкова респонсивна при натискане на спусъка колкото ти се иска?

Shutter lag ДЛСР-ите нямат понеже ползват механичен затвор. Това явление го има при безогледалките, които снимат с електронен затвор.

Публикацията е редактирана (22-11-23 21:57)

Дата:   23-11-23 09:05

Това е на D750 ... Shutter Response (Lag Time)
Optical Viewfinder
Full Autofocus
Single Point
(Center) AF

0.206 second
Time from fully pressing shutter button to image capture using optical viewfinder. All timing performed with a Sigma 70mm f/2.8 Macro lens. А за D780 няма инфо никъде.Затова питам ако има някой ползвал изброените апарати ако иска да даде лично мнение!

Публикацията е редактирана (23-11-23 09:09)

Дата:   23-11-23 11:55

Това е един вид реакцията на спусъка на камерата.

Обикновенно камерите за спорт и по-бързите камери имат по-голям респонс и спусъци с по-плитък ход и тнт.

Като цяло това не трябва да те притеснява. Свиква се с всички спусъци. Не ми се рови из нета но предполагам, че д5 и д850 може би имат по-добър репоснс но разликите са малки. Не го мисли това чак толкова. Новите камери дори вече не ги тестват за това масово.

Потърси в www.imaging-resource.com мисля че там със сигурност има информация за респонса на камерите които търсиш.

Дата:   23-11-23 12:02

vgramatikov : Колега , камерите за спорт имат лаг под 0,100 мс.Това е малък "респонс" и заковаваш точно това ,което искаш.Снимал съм с Д3 и знам.Масовите камери са с лаг над 0,200 мс и изпускаш 99% от момента...което си е ПРИТЕСНЕНИЕ !

Дата:   23-11-23 12:08

Ами има значение определено при някой ситуации. Можеш да провериш в www.imaging-resource.com там имат таблици в които е написано на всяка камера какъв е респонса.

Дата:   23-11-23 12:20

Нали това съм написал най-отгоре в темата.....НИКЪДЕ НЕ ПИШАТ СКОРОСТТА НА ТАЯ КАМЕРА !!!

Дата:   23-11-23 12:37

Ами d750 e 0.200-0.228. d780 е с по-модерен затвор така че може да предположим че е окей. Иначе и аз не намирам в нета нищо по този въпрос.

Автор: ddantgwyn   
Дата:   23-11-23 13:25

vgramatikov написа:

> Това е един вид реакцията на
> спусъка на камерата.

> Обикновенно камерите за спорт и
> по-бързите камери имат по-голям
> респонс и спусъци с по-плитък ход и
> тнт.

Хм, не трябва ли да е по-малък response (каквото и да се разбира под това)?

Автор: victory13   
Дата:   23-11-23 15:58

По-голям в случая е по-бърз… по-малък е по-бавен… но да, малко объркано е тук…

Автор: novi4ok   
Дата:   23-11-23 22:37

Средното време за реакция на човек с концентрирано внимание при промяна в средата е около 0,250 сек. Дали реакцията на спусъка на камерата е 0,200 или 0,100 е абсолютно ирелевантно за "улавянето на момента". Тренирайте себе си, не търсете недостатъци в инструментите си.

Автор: alex.d76   
Дата:   24-11-23 17:23

А защо всъщност е толкова важен тоя параметър не можах да разбера аз ?!?
За D750 е абсо-фъкин-лутли достатъчен за 99% от случаите, та не вярвам D780 да е по-зле - та къде е драмата ??? [smilie11]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »