Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2 ..  10 ..  20 ..  24  25  26 ..  30 ..  40 ..  50 ..  55  56     всички  напред  последна
 Re: Камерафони - новини и дискусии (Продължение)
Автор: Sassho   
Дата:   13-07-22 16:36

Бошо и за какво ти е Нищофона ? Нито хардуер, нито читава подръжка, чиcта екзотика.
Камерата може и да не е зле понеже е с 50mp IMX766.
Пoвече пoдробности тук

Отговори на това съобщение
Автор: lamerko   
Дата:   13-07-22 21:39

Sassho: изглежда, че 12S е моя телефон. Ама май ще трябва да си го поръчвам от Китай с китайски рим, което малко ме притеснява...

Дата:   14-07-22 16:17

lamerko би трябвало 12S да го има официално и в БГ за някой от операторите. Не е оферта да разчиташ на китайски софт, със сигурност ще останеш разочарован. По-добре дай 100-200лв отгоре, но да знаеш че всичко е ОК от кутията и с Гаранция в България.

Автор: bobyn   
Дата:   14-07-22 16:32

Извън темата: Като чуя гаранция в България и леко се изприщвам...

Дата:   14-07-22 20:39

Sassho: за китайския софтуер си прав - и аз там имам резерви, но от няколко места чета, че модела ще е само за китайския пазар и няма да се пуска в Европа. Иначе си има Гугъл на него, което е добре...

Автор: stukloplast   
Дата:   14-07-22 21:02

Деца, xiaomi.eu, го има откакто има шаоми. Мъчиш се седмица, докато ти отключат буутлодъра и слагаш техния ром - изчистен от всякакъв шпионски и рекламен софтуер, запазвайки всички екстри на китайския ром, минава и паса за гугъл пей, ъпдейтва се редовно. И на истинските евро\глобал версии, това ми е първата работа като взема шаоми - да сменя рома с техния.
Ако ти трябва гаранция(повечето ползват един и същи сервиз, да не му правя реклама), връщаш оригинален ром, заключваш буутлодъра(което по принцип не е задължително) и пращаш. Проблем ако имаш, ще е хардуерен, другото и сам можеш да си го оправиш.

Дата:   14-07-22 21:25

В момента съм с xiaomi.eu - знам прекрасно процедурите и мазнотиите. Под въпрос е обаче дали ще имат читав ром :)

Дата:   15-07-22 10:47

Специално за Ламерко и не само :

Xiaomi изригва с безпрецедентен 200mp камерафон [smilie5]

https://i120.fastpic.org/thumb/2022/0715/1f/6e7ae47d69eb704f72ca90d21ccc631f.jpeg

Дата:   16-07-22 11:39

Нищофона напълно оправда името си [smilie18]

Автор: philip   
Дата:   16-07-22 12:39

Да попитам експертите за съвет: Преди години взех на жената Samsung S7 и иде време за update... Моля, препоръчайте нещо бюджетно и по-добро - next level!?[smilie11]

Автор: hotsnail   
Дата:   16-07-22 14:12

Samsung А52s e много готин и не е скъп

Иначе s22 e прекия наследник и той страхотен

Дата:   17-07-22 10:05

Първата снимка от 200mp камерафон в случая by Moto Edge 30 Ultra.
Пълна шитня разбира се, нито Еджове нито снимки [smilie18]

Дата:   17-07-22 10:43

А на мен ми я предлагаш тази шитня [smilie18]

Автор: stukloplast   
Дата:   17-07-22 11:59

Моторола само dng снима. За жипек не я търсете... Сензора иначе сигурно е добър, ама трябва суров файл да се види.

Дата:   17-07-22 15:26

то има вече и два 200МП сензора - менте за средния клас и недоклатен за високия. Сериозно да модела са HP1 1/1.2 и HP3 1/1.4. Ако е тънък телефона, занчи е малкия сензор.

Дата:   17-07-22 19:03

Със сигурност Мотото е с евтиния и малък сензор.
Да видим какво ще покажет Xiaomi, все ще е по-читаво от Moto "Edge" без Еджове ))

Автор: philip   
Дата:   17-07-22 19:14

Hotsnail, благодаря за отговора!

Дата:   18-07-22 13:16

Xiaomi 12S Ultra ревю by Gsmarena

https://i4.imageban.ru/thumbs/2022.07.18/f850a498807d33f1940cab026e485325.jpg

Автор: nyamago   
Дата:   18-07-22 13:49

^ Ревюта дето не могат да щракнат продукта на фокус не са ми сред уважаваните [smilie2]

Дата:   18-07-22 14:01

Владо, не ти достига фотографския усет - щракнали са клемите на зарядното на фокус, останалото е АРТ [smilie18]

Общо взето добре са се справили Чайниците, бих го взел апарата за 500-600лв и нито стинка повече.
Цени от 2500 са без коментар ))
Основната камера в Сток е почти без забележки, УШ също става за нещо, въпреки шума.
За маниаците има и RAW. Жалко че няма Второ дисплейче на гърба като 11 Ultra.

Публикацията е редактирана (18-07-22 14:02)

Дата:   18-07-22 15:41

Това ревю доста загробва 12S Ultra. Страшна фото система ама с дефектите от миналата година и всички камери без основната са по-зле от предния модел. Основната е голямата работа и толкова. Другите камери по-добре да не ги бяха слагали, както направиха и Sharp. Отново цветовете и експозициите между камерите все едно три фирми са ги правили.....

Самсунга да ви кажа, често не го разбирам с коя камера снима. Например на макро сменя камерата с тая, която може да фокусира. Ама цвета е същия, експозицията същата и трябва, да се загледаш, за да го видиш какви щуротии прави т.е. DoF-а рязко се увеличава, като приближаваш някой обект в последователни кадри .....

аз снимам с другите 3 камери сумарно по-често от основната....и да кефя се че работят и то много добре.

Публикацията е редактирана (18-07-22 15:42)

Дата:   18-07-22 16:02

Викаш, на Самсунга всички камери са еднакво злае, че няма значение :)

Всъщност наистина се замислям да си го поръчам. За първи път виждам смислен сензор в пълна резолюция [smilie18]

Дата:   18-07-22 16:26

Аз бих го поръчал, друго по-читаво няма да има.
200mp ще са цирк при това далеч по-скъп.

Дата:   18-07-22 17:59

lamerko пиши си глупости. Просто s21 и S22 ултрите имат най-използваемите камери. Имам добри 14мм, 25мм, 75мм и 240мм. На мен за почти всичко ми стига. Има цветове от всичките. Всичките работят и на светло и на по-слаба светлина. Всичките имат RAW. Софтуера е повече от приличен.

Просто работи и няма по-добро.

Това че основната е една идея по-добре, едната камера липсва, а другите са значително по-калпави резултира в свръх скъп и неизползваем боклук от моя гледна точка.

Плиткия фокус без контрол на бленда между другото е проблем за мен с телефона и за това ползвам широката камера по-често. Въобще не е полезен плиткия ДОФ. Бокето е ужасно, сравнено дори с евтин обектив на апарат. Не виждам особено красиво боке и на новия телефон

Публикацията е редактирана (18-07-22 18:07)

Дата:   18-07-22 19:21

hotsnail: нямам нито единия, нито другия модел. Ти имаш едния, но вероятно никога няма да видиш другия. Затова нека да съдим по същоство - там, където са правени тестове и на двата.

S22 Ultra

12S Ultra

Аз на марки и модели не робувам. Имал съм флагмани на Самсунг, на HTC(когато бяха на върха), на Xiaomi. Търся най-доброто, без да екстремно ипрзване на джоба. Готов съм дори да взема китайска версия на телефон, ако това е най-доброто. Горните два линка са на ревюта от въпросните два модела - кадри от дни и същи позиции, но разбираемо - в различно време.
- Първо впечатление - основната камера на 12S е читава дори в пълна резолюция от 50 mp!!! При S22U - дори в режим на 12 mpосновната е пълно мазало!
- Второ - вече има възможност и от останалите две да се смъкват кадри в пълна резолюция - 48 mp. Очевидно, не е най-доброто постижение, но ако преоразмерим тези 48 mp към 12 mp без никакви редакции, нещата се променят драстично. Но дори и в режим на 12 mp, не мисля, че Самсунга е по-добър.

Всеки сам си преценява, но пак казвам - не съм рекламно лице на никоя марка, не съм фен на никоя марка - просто гледам най-доброто за мен и не търся кусури, там дето ги няма. Като теб :)

първа  назад  1  2 ..  10 ..  20 ..  24  25  26 ..  30 ..  40 ..  50 ..  55  56     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »