Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ако ще купувате CFexpress карти
Автор: Yog   
Дата:   16-09-23 11:52

Видях че в германския Амазон има евтини (според това, което съм виждал като цени) CFexpress В карти. Това са тези, които влизат в слотове като XQD картите.
Transcend CFexpress 820 Type B от 256GB е 167 лева, а 512GB излиза260 лева. По нета четох, че ги ползват и нямат проблем с тях.
Просто като насока, ако си търсите такива.

Отговори на това съобщение
 Re: Ако ще купувате CFexpress карти
Автор: baron_barbaron   
Дата:   17-09-23 12:30

Малко да оспамя темата. Не е често обсъждана тема а може да спести главоболия. Съществуват няколко ECC алгоритъма. За потребителите на СОНИ до някъде това е важна тема, заради начина по който камерите форматират картите. Добре е да се проучват и тези неща :) Това се отнася не само за CFexpress type B катите, а за всички устройства съдържащи NAND банки. По чуждите форуми често излиза темата за нужда от дата рекавъри, след форматиране на грешната карта. Професионалистите в тази област обясняват, че ако картата е с LDPC алгоритъм и е форматирана в сони камера, за сега поне няма начин за успешно възстановяване на данните. Също един от тях казва, че ако SD карта има скорост над 100-тина MB/S, то най-вероятно е с LDPC. Порових се по сайтовете на производителите просто от любопитство, много малко от тях дават информация с какъв алгоритм работят картите които предлатат. Основно тези които предлагат индустриални карти го правят.

Отговори на това съобщение
 Re: Ако ще купувате CFexpress карти
Автор: DVisulas   
Дата:   17-09-23 14:14

Да, излиза значително по- добре като сума. Миналия си взех 1TB Type B и спестих около 120 лева в сравнение с цените тук. Същото може да се каже и за някои SD карти - например V60 Sabrent имаше за 350 лева в Amazon DE, докато най- евтината карта V60ка която виждам в синтезиса е 709 лева.

Според мен, бавно нещата ще започнат да се изравняват, тъй като тук по- бавно навлизат такива брандове и масово се продава SanDisk и Lexar, ако и в амазон нямаше толкова конкуренция, вероятно и там щяха да са по- скъпички :)

Отговори на това съобщение
 Re: Ако ще купувате CFexpress карти
Автор: baron_barbaron   
Дата:   17-09-23 17:51

DVisulas да по-бавно навлизат, но то е защото сме недоверчиви "по природа".. И търговците знаят, че ако заредят не толкова известен бранд продукти, ще се продават трудно. Но пък и търговците трябва да са малко по-смели според мен.

Аз скоро си купих CFexptress type b рийдър, на бранд който наскоро нашумя с поялници [smilie5] и USB тестери. Излезе ми около 40 и няколко лева а си държи скорости по-големи от възможностите на дъното ми. Но и аз се чудих дълго дали да го поръчам, признавам си.

Отговори на това съобщение
 Re: Ако ще купувате CFexpress карти
Автор: Yog   
Дата:   18-09-23 10:00

Като говорим за 'екзотични' марки, аз преди време си купих две карти Sabrent. Една CFexp и една обикновенa SD. Никакви проблеми нямам с тях. Все пак не съм ги ползвал толкова дълго, за да съм категоричен, но засега си работят идеално. Картa Transcend съм купувал веднъж. 64GB, която беше V90 и затова я купих. И с нея нямах проблеми. Те не са толкова непозната марка за мен. Преди последния ъпгрейд, компютърът ми беше с RAM Transcend. Горе-долу в същата сфера :)

Отговори на това съобщение
 Re: Ако ще купувате CFexpress карти
Автор: baron_barbaron   
Дата:   18-09-23 10:57

Макар че аз лично не съм ползвал много продукти на Transcend имам добро мнение за тях, като не броя две CF карти, но те бяха индустриален клас. Моя опит най вече е със SanDisk, Adata, Kington, и Samsung не само карти а и SSD и RAM памети + от скоро имам и една CFexpress Delkin Devices. Най-много проблеми съм имал със Samsung и след това Adata. Най-малко проблеми съм имал с Kingston, макар че не са от най бързите. Дори мога да кажа, че единствените проблеми с кингстън които аз съм имал, са механични повреди. След тях в личната ми класация е сандиск. А Делкин за сега няма проблеми, но пък я ползвам от няколко седмици :) От екзотичните които аз съм ползвал са наистина евтини китайчета от рода на KingDong, и няма смисъл дори да ги коментираме. При тях проблема е в контролерите, но аз и не очаквам да са читави, при условие че цената на едно такова ССД е 5-6 пъти по ниска от най ниския клас кингстън. Такива ползвам за почти еднократна употреба, когато тествам дъна или експерименти с операционни системи. Много лоша изненада имам от SSD Samsung EVO два пъти ми се случва да окъсяват, няколко карти просто умират, в дрон, в телефон, в камерата на микроскопа ми и това без да имат никакви механични повреди и бая модули рам.

Но да гледам, че напоследък излизат нечувани за мен брандове, с доста прилични отзиви.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »