Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 MACRO: Episode II
Автор: TVProject   
Дата:   15-09-23 08:54

Вчера ме налегна адска скука, така типична за богаташчетата като мен, затова реших да погледна редакционната поща и бях изненадан, когато видях хиляди мейли, в които нашите зрители питат, какво се случва с моята постановка за макро снимки.

Извинявам се на феновете, но истината е, че бях забравил за моите занимания с макро фотография, както често се случва с други мои неща и проекти. Например, в средата на м. юли отидох с една манекенка на море и я забравих на някакъв плаж, но не помня точно къде. Обади ми се след няколко дни, каза че се е прибрала в София с автобус и започна необосновано да използва спрямо мен разни обидни съществителни имена, глаголи, епитети и прилагателни. Какво като се е прибрала с автобус – едно време моята баба е ходила пеша с дисагите до околийския град и обратно, да не би да е пътувала с джип Land Rover, но въпреки това никога не е държала такъв грубиянски тон на дядо ми.

Както и да е, след като събрах купища неща от кофите за боклук, други намерих случайно на улицата, а трети отмъкнах от фото студията на мои познати, докато не ме гледаха в ръцете, най-накрая успях да сглобя ето това:


https://i.imgur.com/CQ2oGBC.jpg
https://i.imgur.com/H1CJnDn.jpgP.S. За тези, които са пропуснали Episode I, ето линк към него:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1970459&t=1970459&phorum_uriauth=

Отговори на това съобщение
 Re: MACRO: Episode II
Автор: mihalo   
Дата:   16-09-23 03:06

Виждам, че с нечовешка упоритост и леко подличка изобретателност проектът (внимателно го следя) вече е доведен до фаза практическо приложение. Бих искал да участвам. Про боно на първо време, преди да е набрал скорост! Имам истински представителна колекция от акари! Здраво изгорях на плажа и сега кожата ми се бели на парцали. Изгорях защото ползвах евтини чадъри за по едно-две фрапета.

Гарантирам, че колекцията е събирана в райони където липсва така вездесъщата по плажовете със скъпи чадъри ешерихия коли. Е, следи от шпек салам, амбалажна хартия, мазничко и консерва копърка е възможно да се очакват.

От друга страна, въпреки вродения ми алтруизъм, все пак трябва да се застраховам срещу възможни негативни реакции, че акарите... абе антипатична им е популацията, ни един симпатяга не съм намерил още. Този проект е истинска надежда.


Редакция- ;) Ще си взема думите назад, ако се окаже, че съм недооценил сериозно сериозността на сериозен научен проект.Публикацията е редактирана (16-09-23 04:54)

Отговори на това съобщение
 Re: MACRO: Episode II
Автор: kvakioh   
Дата:   16-09-23 21:17

Празът е средно голям...
Резултати с тия техники? А техника на заснемане, не за заснемане откъде??

Отговори на това съобщение
 Re: MACRO: Episode II
Автор: TVProject   
Дата:   19-09-23 07:56

Г-н mihalo,
Ако продължавате така искрено да ми се възхищавате и да ме ласкаете, като нищо ще ти хвърля някое фото проектче за 5-6 хиляди еврака!
Не са много пари, но все пак...

Отговори на това съобщение
 Re: MACRO: Episode II
Автор: TVProject   
Дата:   19-09-23 07:56

Здравейте, колеги,

Можете ли да ми дадете линк към някоя клипче в Тикток, така че за 10 – 12 секунди да науча всичко за осветлението за макро снимките, защото не ми се четат разни тъпи книги по 200 – 300 страници. Клипчето задължително да е на български, понеже не знам английски език.

Основно ме интересува лампички ли се използват за осветление или някакви малки светкавици?

Мерси!

Отговори на това съобщение
 Re: MACRO: Episode II
Автор: asahi   
Дата:   19-09-23 08:00

Накарай изкуствения интелект да ти генерира клипче.

Отговори на това съобщение
 Re: MACRO: Episode II
Автор: mihalo   
Дата:   20-09-23 02:13

Г-н TVProject,
Като благодаря за Вашето внимание към скромната ми личност, в интерес на истината трябва да доуточня, че моята кáрма се простира само до про боно-то. Затова пък съпругата ми е оживена от идеята, която така благосклонно споменахте. Подозирам, че има чисто научен интерес към анихилацията на авоари.

Както имах възможността да споделя някъде, наистина съм възхитен от идеята с микрометъра. Това вече не е шега! Възможно ли е да споделите в коя инкарнация мога да надзърна за резултатите?

По отношение грозотата на акарите, а още и на другите насекоми. Явно проявявам нетолерантност и неразбиране. Но, не съм съвсем виновен, в училище ни връщаха ако намерят въшки... възпитаваха ни в омраза.


Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »