Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кражби на идеи
Автор: nyamago   
Дата:   25-08-23 21:23

Пак ми откраднаха идеята [smilie2] Аз ги имам много, но хич ме няма в реализацията им - затова повечето отмират и се забравят. Докато някой друг не се сети и го направи.

Гледайки безброй макро-селфита на око из мрежите, свързах това с видяни медицински снимки (офталмологични) и разпространените днес биометрични системи за идентификация - и ми дойде на ум да потърся такава апаратура за артЪ експерименти. Помислих - и забравих...

И ето, наскоро видях галерия с отлично реализиран художествен и бизнес-модел:

В спретнато магазинче стои съответната офталмо-фотографска система, с компютър за обработки и супер-качествен принтер за големи увеличения (на различни хартии и материали, включително с рамкиране и ламиниране по избор). Да не разказвам повече - ето галерийката:

https://live.staticflickr.com/65535/53136634351_5fc41b5507_h.jpgИ ето самия артЪ:

https://live.staticflickr.com/65535/53136834974_dc9cffba30_h.jpgТолкова добре изглеждат, че отначало ме хвана яд защо не го направих аз. После помислих да 'върна кражбата' - да заимствам идеята и да направя нещо подобно. Дори се оказва лесно, защото го предлагат като франчайз: с готов комплект от всичко нужно можеш да откриеш такъв бизнес в своя град. (Ако някой се заинтересува - вижте надписите в първата снимка: има сайт и QR код).

На слука и честит Петък!
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Кражби на идеи
Автор: nyamago   
Дата:   25-08-23 22:27

Малко съм надценил резолюцията на снимката и адресите в табелата не се четат (мислех, че е от преоразмеряването на Фликър, но и в оригиналния файл са трудни). Ето го сайта, за който се интересува:


http://irisgalerie.com
или http://en.irisgalerie.com

[smilie24]Публикацията е редактирана (25-08-23 22:28)

Отговори на това съобщение
 Re: Кражби на идеи
Автор: Nikoneff   
Дата:   25-08-23 22:58

Апарат за заснемане на ириси показваха от AGFA още преди около 40 год., на Пловдивския панаир. Всеки посетител можеше безплатно да снима ириса си и да получи моментна цветна снимка. Имаше опашка от желаещи :)
Разбира се, тук показаните снимки са доста по-интересно аранжирани.


Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »