Автор: lamerko
Дата: 22-07-23 20:32
Всички Мавик са произведени на едно място - Китай. Също така няма регионални различия - такива има само в окомплектовката (за някои страни от Азия, може да си купиш специален техен 5г модем и да нямаш проб;еми с обхвата). За Европа, САЩ, Канада - не е възможно да се използват, дори и ако си го купиш през Алиекспрес и там разните други китайски сайтове, които изпращат към запада. Тук тези модеми техничеки ще работят, но ВПН услугата е забранена, което значи, че са безполезни.
FCC/CE се заключват автоматично от текущата позиция - ако отида с моя дрон в САЩ, автоматично "получавам" FCC без хакове.
Виждал съм различни FCC mode - дори на стария дрон Phantom 4Pro, който продадох само за 500 лв. заедно с раница и всички аксексоари съм използвал някои от ранните. И не, обхвата му не е по-голям от на Мавик3. Всъщност е по-малък. Както и да е.
За хака с дистанционното - виждал съм го, но моята версия по принцип е по-висока. Бях замислял да си взема второ и с него само когато ми се налага.
За ограничението от 500 м - при мен от няколко месеца вече е 1000 м. Не ми трябва хак за това. За NFZ - по-добре да не се премахват. За доброто на всички...
|
|