Автор: Julius
Дата: 09-12-22 08:00
mihalo написа:
> Нека някой да разкаже нещичко... за In Memoriam!
Какво да кажем - прекрасен човек! Тези които са имали удоволствието да контактуват с него - могат само да го потвърдят. Аз ще го запомня точно така - със същата блага усмивка, с която е на снимката! Животът ни запозна преди около 20 год. и така се случи че за един период доста се сближихме. Завел съм сигурно над сто човека при него и то от тук - ФФ /с предната си регистрация/ в периодите, когато продаваше част от техниката си... а той имаше много, наистина много - най-вече поради невъзможността навремето да притежаваш повече от 1 апарт и човека си беше влагал парите в техника и по едно време мисля, че беше тръгнал да прави собствен музей? Не знам дали осъществи идеята си?
Помагах му, а той ми даваше назаем тела и обективи /вкл. и средноформатна техника/ защото годините тогава бяха други и техниката изобщо не беше толкова лесно достъпна, ако и сега да е по 5 бона само тялото. Благодарение на него съм снимал с обективи, каквито дори в ибей почти не можеш да срещнеш - редки образци и екземпляри, някои от които истински шедьоври, произвеждани буквално в единични бройки!! Той ме запозна навремето и с покойния проф. Румен Георгиев, който беше чест гост при него и беше от малкото в Бг, който бяха останали до последно да екпериментират с ч/б фотография.
Лека му пръст на бай Слави!
..........
|
|