Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Стемарк Sony сервиз - най-надутият измамник и обирджия
Автор: Fixt00l   
Дата:   04-09-22 01:58

Здравейте! Наясно съм, че от всеки сервиз има доволни и недоволни, но... След като ми писна на... да го слушам и търпя тоя палячо как се пъчи колко е велик и колко рядко било в България да има хубав сервиз...просто било "голяма работа", и след пети пореден опит за измама (непочистен сензор с повече петна, отколкото преди това), реших да предупредя всички. С удоволствие ще покажа фактурата, в която пише...ремонт на техника (не знаех, че почистването на изправна техника е ремонт), а бих показал и писмото, в което Стефан Кьосев се изложи като кифладжия. Но, да започнем всичко отначало.
През годините изпращах различни Sony APS-C камери за почистване на сензор. Няколко модела NEX, а6000 и а6300. Доста започна да ме дразни колко лесно се замърсяват...с Nikon D750 и 30 000 кадъра във всякакви условия, за 5 години се наложи само веднъж. А и с него сменям обективи по десетки пъти на всяко събитие. Този път лично посетих затънтения сервиз, защото не ми се пращаха скъпи апарати по куриер, а имах и път към София. Оставих A6300 + Sigma 30mm 2.8, и NEX-6 + 16-50 E PZ. Изслушах поредното пъчене колко е велик, и ми беше обещано до края на деня да са готови. После трябвало да оставя NEX 6 и E PZ 16-50 за 2 дни. После станаха 7 дни...типично за сервиза. Много пъти съм получавал замърсен сензор, и обадя ли се, винаги едно и също - тирада с раздразнен, джавкащ тон, все едно куче ми ръмжи насреща. Можело веднага да се замърси, или по пътя...Как с други марки фотоапарати, почистени в други сервизи, НИТО ВЕДНЪЖ не ми се случи...С Panasonic поне 6 пъти, но в друг сервиз - никакъв проблем. Та, плащам аз 100 лв по банка, отново чаках няколко дни, сякаш времето не е парѝ...и какво да видя - множество малки точки и на двата апарата (които пристигнаха с много странни настройки). По телефона оня ми каза, че обективчето Sigma било замърсено. Добре, слагам трети обектив...на всякакви бленди снимах небето - множество точки и при двете камери. Явно за пореден път бях излъган и платих за НИКАКВА работа. Уж разглобявал да чисти - а петното във визьора си се виждаше все така. Играх си да оградя всяка точка с жълт кръг в Paint, изпращам снимките (с EXIF) в писмо и обяснявам ситуацията. Както и предполагах - мен изкара виновен в писмото, и обективчето било виновно. Сякаш аз използвах този обектив и на двете камери, за да проверя за петна... Тоя некадърник изобщо не е гледал Exif... там си пише и на двете камери с какъв обектив е снимано, но върхът беше, че ги е пробвал на бленда 32...а обективът поддържа минимална бленда от 22. Стефан Кьосев, или Стефан Кьорав е тоя?! ПФхахаха...егаси безочието, ЕДНО ВРЕМЕ НА ТАКИВА ТЪРГАШИ ПУБЛИЧНО СА ИМ ЧУПИЛИ ПРЪСТЧЕТАТА. Типичен бай Ганьо - ще се фука, ще те овика и излъже, точно както сцената във филма, с бръснаря. Явно разчита на робската психика, че раята ще си мълчи и битият - бит, такованият - такован. Дали да не взема тая фактура и да сигнализирам, където трябва...след като за поне пети път ми се случва едно и също, явно се прави нарочно. И то, все с различни бройки камери. Как да си купя Sony... Мога да напиша какви изхвърляния на мокър пясък каза, за да се изкара най-великият майстор, но ще стане предълга тема. Явно този виц си важи:

"Един младеж отишъл при Великия майстор и казал:

- Велики, научи ме на кунг фу!

Но Великият майстор отвърнал:

- Да, ще те науча на това изкуство. Но сега не приемам нови ученици. Ела след година.

След година младежът се върнал.

- Велики учителю, научи ме на кунг фу!

Майсторът се начумерил и отвърнал:

- Да, ще те науча на това изкуство, но преди това трябва да се научиш да постигаш вътрешна хармония. В течение на 3 години всяко утро съзерцавай изгрева на слънцето, а всяка вечер – залеза му.

След три години младежът се върнал.

- Велики учителю! Три години всяка сутрин съзерцавах изгрева, а всяка вечер – залеза. Научи ме на кунг фу!

- Добре – казал Великият майстор. – Но преди това трябва да се научиш да постигаш невъзможното. Върни се, когато се научиш да левитираш на пет метра от земята.

След пет години младежът се върнал, вече не толкова млад.

- Велики учителю! Пет години всеки ден се посвещавах на усилени тренировки и сега вече умея да левитирам над земята – казал той и се издигнал на пет метра във въздуха.

- Баси майката! – казал Великият майстор."
 Re: Стемарк Sony сервиз - най-надутият измамник и обирджия
Автор: nyamago   
Дата:   04-09-22 03:04

Нямам личен опит с въпросния сервиз, но това е първото оплакване, което чувам за него. Повече от 10 години в тоя форум чета само положителни отзиви - направо хвалебствия от десетки ползватели на Сони. Дори мисля, че и отделна тема (поне една) имаше за него, в която единодушно го хвалеха.

Интересно откъде изведнъж това разминаване и толкова драстично?

Тонът на поста не е добър и грубите обиди и епитети (многобройни!) никак не са оправдани дори от незадоволително обслужване. Можеше мнението да се вземе по-сериозно ако авторът се беше въздържал от такъв език.
[shtrak]


(И смешката не ми се стори особено смешна или уместна по темата.)
 Re: Стемарк Sony сервиз - най-надутият измамник и обирджия
Автор: Fixt00l   
Дата:   04-09-22 03:31

Слабо ме интересуват напъните без факти на случайни хора, които дори не знаят за какво става дума, нито знаят как да намерят отрицателни мнения. Това его "Аз не съм чувал, това не ми се стори смешно, можеше мнението..." си го запазете, не сте съдия от Върховен съд, че точно Вас да убеждаваме. Целта беше да разберат повече хора и да видят фактите, тъй че жадуващите за внимание подставени лица - да си намерят друго занимание и да не разводняват темата. Ако им се случи на тях подобно нещо, съвсем друга песен ще пеят. Неадекватността на псевдо-майстора личи даже от фактурата. Почистване на сензори...се води ремонт на ОФИС (а не фотографска) техника. Аз с копирната машина ли снимам... Много издънки станаха вече от Стемарк...А колко човека не се занимават да пишат отрицателни мнения...а в Google Reviews... сякаш няма други.

https://ibb.co/k4p1xgG

https://ibb.co/zsfPky0Публикацията е редактирана (04-09-22 03:41)
 Re: Стемарк Sony сервиз - най-надутият измамник и обирджия
Автор: Eye_Contact   
Дата:   04-09-22 03:50

Стемарк са пичове, Сони благодаренеие на тях имат най-добрият сервиз от всички марки . Не сте имали вземане даване с бушона или на Канон сервиза :) Ако имате проблем със сервиза говорете с тях . Като ви чета мнението сте доста груб и може би сте подходили и грубо със "рекламацията" си . Няма как 83246237536815328531 души да са доволни от този сервиз a само вие да имате драми . Пробвайте другият серевиз на Сони Дарлингтън ей там вече са идиоти :)
 Re: Стемарк Sony сервиз - най-надутият измамник и обирджия
Автор: VladHD   
Дата:   04-09-22 08:55

Прекалено много емоции вкарвате, било то в публикациите или общуването с хората.
Като има проблем, се отива на място и се решава (по възможност по цивилизован начин).

PS: Има APS-C(а сигурно и за други формати) почистващи "клечки". Вършат работа.
 Re: Стемарк Sony сервиз - най-надутият измамник и обирджия
Автор: Mogila   
Дата:   04-09-22 11:07

Страхотен сервиз!
 Re: Стемарк Sony сервиз - най-надутият измамник и обирджия
Автор: ib   
Дата:   04-09-22 11:15

Може да е "страхотен", ама явно не за всеки...
 Re: Стемарк Sony сервиз - най-надутият измамник и обирджия
Автор: hotsnail   
Дата:   04-09-22 11:34

Не знам, какви факти имате ама аз вече 12-13 години ползвам услугите им редовно. Ремонтирали са ми някои неща, чистили са ми сензори ....

може би нещо неправилно ползвам сонитата, но средно на 4-5 години веднъж се налага да ги чистя......за прах с духалката се оправям... е веднъж влезе муха при смяна на обектива и .... нямаше как....

Стефан и Стемарк винаги са били супер точни.

Както писаха и други те са може би основна причина да ползвам Сони.

Дори съм си поръчвал някои джунджурийки през тях като резервни части, щото ги няма в магазините.


Намалете емоциите и си поговорете човешки с тях. Вярвам, че ще намерите решение.
 Re: Стемарк Sony сервиз - най-надутият измамник и обирджия
Автор: tomaraya   
Дата:   04-09-22 11:56

Абсурд !
Без да съм страна , мога да заявя , че това ми идва малко , като предизборна кампания . Лично съм носил техника за почистване и калибрация през последните 7 години и нито цените , нито отношението са такива .
Но пък всеки може да си излее жълтинките , нали за това са форумите...
 Re: Стемарк Sony сервиз - най-надутият измамник и обирджия
Автор: CaptureTheMoment   
Дата:   04-09-22 12:27

Трудно ще ме убедите, че "черното" е "бяло"... Ползвам съм услугите им и съм предоволен! Както каза hotsnail, това е и една от причните да снимам с този бранд, понеже на територията на страната ни в лицето на Стемарк имаме оторизиран сервиз с изключителен професионализъм, съчетан с прекрасно отношение и изпълнение в кратък срок. Както каза и nyamago, дори и недоволен, човек не бива да използва такъв тип език... Най-дорбият съвет, който дадоха и колегите е, че след като има недволство, лично посещение на сервиза, съпроводено със спокоен и умерен тон и вярвам ще се намери решение!

П.С. : Относно оплакването, че сензорът е пробван за наличие на петна с обектив на бленда 32, а вашият е с максимално затворена 22. След прикачения линк от вас линк със скрийншот от кореспонденцията, ясно се вижда споменаването, че е тестван със сервизен обектив, а не вашият, за който нямате представа какъв точно е.

https://ibb.co/k4p1xgG
 Re: Стемарк Sony сервиз - най-надутият измамник и обирджия
Автор: nyamago   
Дата:   04-09-22 12:47

Fixt00l написа:

> Слабо ме интересуват напъните без факти на случайни хора, които дори
> не знаят за какво става дума, нито знаят как да намерят отрицателни
> мнения. Това его "Аз не съм чувал, това не ми се стори смешно, можеше
> мнението..." си го запазете, не сте съдия от Върховен съд, че точно Вас да убеждаваме.

[smile]
 Re: Стемарк Sony сервиз - най-надутият измамник и обирджия
Автор: asahi   
Дата:   04-09-22 13:25

Някой от другите сервизи да не би да се бори за парче от баничката на Сони?
 Re: Стемарк Sony сервиз - най-надутият измамник и обирджия
Автор: alex.d76   
Дата:   04-09-22 13:37

Не мога да приема оплакването за реално ...
Аз също съм ползвал услугите на сервиза (за едно А6000 със залепнал превключвател за вкл/изкл) - кореспонденцията със самия шеф на сервиза още преди да пратя апарата беше уникално културна и задоволителна, а след като пратих тялото за "ремонт" човека ми звънна на другия ден, каза какъв е бил проблема и че вече всичко е ОК, и че ми го праща обратно.
Един ден !!!
Не знам кой друг сервиз пипа толкова бързо и качествено - апарата се върна като нов, а като бонус получих и почистване на матрицата!!!
Не знам какъв е точно проблема на автора със сервиза, но аз бих гласувал с двете си ръце "ЗА" ако някой трябва да праща техника за ремонт там, и се чуди...

P.S. Всъщност ... ако автора е ползвал същия език като в темата си при комуникацията си със сервиза - изобщо не се учудвам, че са му се издразнили!!!
 Re: Стемарк Sony сервиз - най-надутият измамник и обирджия
Автор: Fixt00l   
Дата:   04-09-22 14:48

https://dox.abv.bg/download?id=1e5abad741


Тук прилагам фактурата за "свършената работа", снимка от жалките опити на измамника да си "измие ръцете", и снимки с Exif от двете "почистени" камери. В писмото оня пише, че обективът правил проблеми, БЕЗ ДА ЗНАЕ С КАКВИ ОБЕКТИВИ СЪМ СНИМАЛ И С ДВЕТЕ КАМЕРИ. Това и децата ще го разберат. Онези, които го защитават, да се засрамят и да отидат при психиатър, защото им куца причинно-следствената връзка. Молим бавноразвиващите мечтатели, които не виждат реалността, жадните за внимание мижитурки, чийто опит няма грам общо с неоспоримите доказателства, и други такива, да не ми цапат темата. Били доволни?! Това по какъв начин променя истината?! Нито те ще изчистят камерите, нито ще върнат парѝте, най-много да попречат на хората да видят истината. Жалко, че нямам право да кача записаните разговори - но и тогава ще се намерят клакьори, подставени лица и други смешници.
 Re: Стемарк Sony сервиз - най-надутият измамник и обирджия
Автор: GenaDP   
Дата:   04-09-22 16:27

Дай боже всекиму по-малко таквизи клиенти... [smilie18]

 Re: Стемарк Sony сервиз - най-надутият измамник и обирджия
Автор: Fixt00l   
Дата:   04-09-22 16:35

Много сте прав - дай Боже по-малко такива клиенти, които имат основни изисквания да им се свърши работата, без оправданията на самозвани техници. Никой не иска умни и технически грамотна хора, които не си дават парѝте на самозвани величия. Търговецът ще иска балъци, които се хващат за палците, търпят, мълчат и не се оплакват, когато им вземат кинтите за нищо. Такива искат те...Това малко ми напомня за сервиза на Лайново, но да не разводняваме. За да не храня тролове и мижави душици, приключват участието си в темата. Целта беше всеки, който има такива камери за почистване, добре да се запознае с "процедурата".
 Re: Стемарк Sony сервиз - най-надутият измамник и обирджия
Автор: GenaDP   
Дата:   04-09-22 16:46

Като си умен и технически грамотен - да си ги беше изчистил сам камерите [smilie7] .
 Re: Стемарк Sony сервиз - най-надутият измамник и обирджия
Автор: hotsnail   
Дата:   04-09-22 17:25

GenaDP написа:

> Като си умен и технически грамотен
> - да си ги беше изчистил сам
> камерите [smilie7] .

+1000

Ако сте се държали като гамен по-добре да не Ви взимат въобще поръчките. Оправяй се как можеш.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

 Авторът е затворил собствената си тема.