Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Panasonic Lumix FZ82 - проблем със zoom`a
Автор: abakov   
Дата:   21-06-22 19:11

Здравейте имам въпросният Panasonic, при максимален Zoom се получава едно леко размазване, най вече си личи при заснемане на видео, губи фокус и след това пак фокусира. Пробвах със всякакви възможни настройки, автофокуса е спрян, стаблизацията също /ползвам статив/, на места в Youtube го смятат за нормално заради атмосферното налагане, но на мен ми се струва, че проблемът се появи след ъпдейт на фирмуеъра, лощото ,че не успявам да си намеря сток фирмуеъра никъде и май няма начин за даунгрейд. Някой ако може да даде съвет ще е чудесно.

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic Lumix FZ82 - проблем със zoom`a
Автор: Svetlio70   
Дата:   21-06-22 21:28

Китайско производство ли е?
Имаме един FZ200 с подобни проблеми при зуум и проблеми с фокуса и още в гаранция толкова яко се бъгна,че не ми се описва с думи дори.Тотален бъг..Сам си зуумваше и си сменяше настройки..И при най-скапания смартфон или комп не бях виждал такива бъгове...Отписал съм го не си заслужава и ремонта...В сервиза още като беше гаранционен си оставиха ръцете..Бъгав софтуер и китайски сглобки..Ааа и лентовия кабел на дисплея му е полу мъртъв от 3г..FZ бяха добри едно време но няма нищо вечно..Тотални боклуци..
Имам и един много по-стар FZ38 японско производство който все още си работи така както и когато беше нов преди 100г...Единственото им общо като качество и визия е само логото на марката...и черния цвят.
И една и съща боклучава матричка вътре от 10г в серията FZ.
Никога повече тази грешка.
Последно 750лв на вятъра.
И пишат глупости в спецификациите.Исо до 6400....Абе отой на 100 има непоносим шум без да преувеличавам..На хардовете имаме хиляди снимки от това дърво [smilie18] [smilie18]
Аз съм много разочарован от тази марка и специално от тази им серия защото правя разликата вкъщи от фз38 и фз200
Пиши на олигофрените от Панасоник за проблема и им кажи да ти върнат парите или да ти изпратят нов...И им пожелай за вбъдеще да си правят телевизорите,фритюрници и тостери...Може и кабели за телефони.Публикацията е редактирана (21-06-22 21:42)

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic Lumix FZ82 - проблем със zoom`a
Автор: abakov   
Дата:   22-06-22 05:51

Апарата е китаец, но няма как да го върна, купуван е 2ра ръка

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic Lumix FZ82 - проблем със zoom`a
Автор: georgioiv   
Дата:   22-06-22 12:26

сейм шит... и не помня ъпгрейдвах ли му фирмъера или не, трябва да погледна, но мисля от самото начало правеше така... И още - на режим видео е по-добре, затова ако трябва нещо да гледам "надалеч" включвам на видео..

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic Lumix FZ82 - проблем със zoom`a
Автор: Божидар58   
Дата:   22-06-22 19:33

Синът ми снима видео с Panasonic LUMIX FZ 2500. Заснети са с него над 50 събития с времетраене по над 8 часа. Нито веднъж, повтарям нито веднъж не го е подвел, нито веднъж не е изгубил фокус и заснетия материал гледан на висококачествен монитор или телевизор е невероятно реалистичен. Имаме и друга видеотехника, но споделям това, защото и двамата сме много приятно изненадани от този модел.....

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic Lumix FZ82 - проблем със zoom`a
Автор: SEURET   
Дата:   27-06-22 18:01

FZ2000 (FZ2500 в Северна Америка) е от съшата серия, но различен клас на изпълнение и като функции. Великолепна камера!

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »