Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon, Sony или Nikon
Автор: ziziphotography   
Дата:   26-03-22 00:37

Привет, имам едно запитване към вас. От доста години се занимавам с фотография, но от скоро започнах да се зарибявам да снимам travel клипчета, тъй като обикалям доста из красиви места в България, но ми се иска да си купя нов апарат, а не да снимам с телефона си или с моя апарат, който изобщо не става за видео. Трябва ми апарат с който да снимам снимки и видео (травел клипове, видеа с тунинг коли и най-различни неща), но нищо кой знае колко професионално. За снимки ще ми трябва главно за портрети, кръщенета, рожденни дни,балове и детски фотосесии. Бюджета който съм отделила е до 3000 апарат с 1-2 обектива може и втора ръка не държа да е чисто нов. До сега съм снимала с Никон, но съм отворена за всякакви предложения. Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Canon, Sony или Nikon
Автор: avo   
Дата:   27-03-22 15:01

Не искам да звуча неучтиво, но как е възможно да сте професионален фотограф / съдейки по профила на снимане - събития, кръщенета и т.н./ и да не следите как се развиват системите с новите си модели, поне горе долу, без детайли. Кой е ок за видео, кой за снимки, кой за двете, и грубо в какви финансови параметри е всичко това. Повечето любители, като мен и много други, следят от интерес тези неща, нека е без много много задълбочаване, а вие си изкарвате парите с тази професия може би и не го правите. Ако въпросът беше конкретен, "еди кой си модел може ли еди какво си и доволни ли сте", има резон, но така запитано ...струва ми се странно. Нищо лично.

Автор: Джъмбо   
Дата:   27-03-22 16:53

задължително ли е всеки който снима професионално да следи как се развиват системите??? Имам колега, международно признат фотограф, който снима уникално и когато има нужда да подменя техника се обръща към мен например, за да го посъветвам... човека хич не го е срам, че не е на ти с най-новите технологии

Автор: quazimodo   
Дата:   27-03-22 17:11

Джъмбо, смяната на времето явно ти влияе негативно[smilie5] Добре нахока момъка, дай са и некво делово предложение за девойката[smilie18][beer]

Дата:   27-03-22 17:16

Canon M50 mark 2 с 1-2 обектива и гимбъл..

Автор: kvakioh   
Дата:   27-03-22 17:19

Canon и Никон нямат в този диапазон ценови камери и обективи все още...
Аз съм за Сони кроп апарат- 6100, 6300 с 2 обектива. Втора ръка.

Дата:   27-03-22 17:23

верно ли няма [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: kvakioh   
Дата:   27-03-22 17:27

Няма такава комбинация, която да покрива изискванията на авторката- събития, видео, и т.н за тия пари. Има компромисни, нещо ще липсва за 3000лв. Но може да се нагоди...

Автор: ziziphotography   
Дата:   27-03-22 21:21

С риск да прозвуча грубо, но смятам че имам пълното право да пиша тук и да искам съвет от хора,които са пробвали какви ли не апарати и имат мнение от 1во лице. Изчела съм адски много информация за поне 50 апарата и съм наясно с доста неща, но предпочитам да питам тук и да ми отговарят сериозни хора, които наистина могат да ми дадат добър съвет за правилен апарат, а не да пръсна една чанта пари и накрая да не съм доволна от избора си, защото съм се подлъгала от това, че примерно има по-хубави характеристики от другите, а предпочитам хората да споделят впечатленията си за апаратите, които са ползвали до тук. Също така видях, че някои хора са написали, че бюджета ми е малък, но съм написала във въпроса ми,че не търся нещо мега професионално а искам да е нещо поне 1-2 идеи по-добро от моя никон d7100, защото с моя не мога да снимам видеа.

Автор: avo   
Дата:   27-03-22 21:56

"Автор: Джъмбо
Дата: 27-03-22 16:53

задължително ли е всеки който снима професионално да следи как се развиват системите??? Имам колега, международно признат фотограф, който снима уникално и когато има нужда да подменя техника се обръща към мен например, за да го посъветвам... човека хич не го е срам, че не е на ти с най-новите технологии"

На този свят няма нищо задължително. За мен човек, който гледа сериозно на професията си и иска да продължава да се развива в нея, във всяко отношение, би следвало да се информира поне чат пат кое как се случва технологично и всякак в сферата му. Аз поне в моята професия така правя, намирам го естествено и смислено за мен си.
Поздрави!

Автор: victory13   
Дата:   27-03-22 22:01

Не си издавате намеренията до край, като до момента разбирам, че ще запазите никона... ако е така, може да добавите компактен от сорта на панасоник лх100 м2 например за видео, а и за пътуване и снимки.
Ако продадете камерата, може да запазите обективите, и да погледнете как во е писал джъмбо.
Ако изцяло сменяте, предполагам продажбата на никон системата ще ви позволи да добавите финанси към бюджета, но и отговорите нарастват като ковид статистика през януари...

Автор: geobg   
Дата:   27-03-22 22:03

Sony a6500 + 50mm 1.8 + 18-105mm + още един - и влизаш в 3000 лв

Автор: asahi   
Дата:   28-03-22 00:37

Чужди пари се харчат най-лесно.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: