Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon 6d + Sigma Art 24-105mm f/4
Автор: ДимитърК   
Дата:   26-03-22 00:55

Здравейте, мили хора.
Мисля да купувам Canon 6d + Sigma Art 24-105mm f/4.

Моля за мнение
-( ще ми е 1-ви фулфрейм апарат ) и дали ще си заслужава?
- Апаратът се държи от 2-ри собственик - с мен , живи и здрави - ще
- стане 3-ти.
- Апаратът е на на 60/70 000 кадъра ).

Според описанието на обектива - има прашинка , която не пречи на обработката на снимките и тн.

И другото , което е - искам да снимам лица , стрийт снимки и ланд скейп.
Имам 50ка твърд , който си е класика.
Не съм толкова наясно с Сигмата арт 24-105мм ф/4 , за което се извинявам. Четох доста , търсех , но като цяло той за какво се ползва - ланд ? Става ли и за портретна фотография и тн.

Много ще Ви бъда Благодарен!

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 6d + Sigma Art 24-105mm f/4
Автор: Mogila   
Дата:   26-03-22 02:49

Здрасти, търси камера от първи собственик и под 20 000 кадъра.

Този Сигма зуум обектив не си го взимай. Ползвай твърди обективи.
Кой 50мм имаш?

Автор: quazimodo   
Дата:   26-03-22 06:40

Здрасти, ако кажеш най-накрая с какъв бюджет разполагаш, вероятно ще получиш и по-адекватен отговор.

П.П. То хубаво първи ФФ, ма зависи и колко активно мислиш да го ползваш. Ако ще снимаш сватби и тем подобни, слушай Могилата. Ако ще го купиш, за да видиш що е то ФФ, може да е на по-голям пробег, но пак от първи собственик. До сега съм сменил 20-тина и повече тела, всички втора ръка, на различен "пробег". Един единствен път съм имал проблем с едно тяло купено от известен в базара търговец. Два 5Д са минали през мен на неизвестен пробег. Продадени на още по-неизвестен и никой не се е обадил да ме псува все още. До скоро се препродаваше един Канон 40Д, който дойде при мен на 50+Ккадъра[smile] Втората ръка техника е преди всичко голяма доза късмет. Успех в търсенето!

Публикацията е редактирана (26-03-22 06:50)

Автор: asahi   
Дата:   26-03-22 08:15

Базирам мнението си на хубавите ти снимките профила.
За стрийт добре ще ти дойде твърд обектив 30 или 35мм, но на бленда 1.8, защо не и на 1.4. Там Канон и Сигма имат обективи. Трябва да провериш как са на фулфрейм.
За лица (портрети) добре ще ти дойде обектив в обхвата 85-100 мм на бленда 1.8.

Дата:   26-03-22 09:56

EF 50mm f/1.8 stm по-евтиният вариант

Дата:   26-03-22 10:03

Бюджетът с който разполагам е до 1'400/500 макс...

Дата:   26-03-22 10:28

ДимитърК написа:

> Бюджетът с който разполагам е до
> 1'400/500 макс...

С други думи, разполагаш с пари само за запазено тяло. Обективите ще почакат, колкото и неприятно да звучи.

Автор: Yog   
Дата:   26-03-22 10:56

Не е точно така. Тази камера е 1000 лева в отлично състояние и малко кадри по западните сайтове за техника втора ръка. Останалите 500 лева не са нищо. Вече съвсем отделен въпрос е има ли смисъл такава покупка, само в името за заветния "фул фрейм". Но там вече "всеки сам си прецѐня" [smile]

Дата:   26-03-22 11:03

Да , просто попаднах на офертата свързана със Сигмата и затова попитах дали е ок.аАко не, мога да взема само тяло за по-малко пари и с останалите да купя друг обектив (2ра ръка )

Публикацията е редактирана (26-03-22 11:04)

Автор: 8art   
Дата:   27-03-22 02:48

На тази Sigma единственият и недостатък е теглото - тежичка е. Остър обектив с рисунък подобен на картинка от твърд обектив. Потърси начин да я тестваш и ще се убедиш сам.

Автор: lamerko   
Дата:   27-03-22 04:43

6D не е лошо тяло, Сигмата също не е лош обектив. Обаче понякога се получава някаква несъвместимост - хубаво е конкретния обкетив да се тества на конкретното тяло как ще се държи фокуса.

За това дали 24-105 ще става за портрети - всичко зависи какво точно търсиш. Но все пак една 85-ца не е кой-знае колко скъпа, а е чудесна за тази цел.

Автор: georgioiv   
Дата:   31-03-22 07:34

За статични портрети 6D е чудесен, за снимане на тъмно, донякъде за пейзажи. Но за стрийт 6D с едната му центрлна точка за фокусиране ще е трудничко :) ОСвен това е голям и тежък и с тази сигме вече става съвсем обемно и тежко. Колкото и да го обичам този фотоапарат и да ми е сантимент, аз бих взел безогледалка. Ако трябва да е фулфрейм - на Сони има много добри предложения. Ако не е самоцел фулфреймът - бих взел Фуджи с няколко обектива - леко, красиво, с чудесни джипези. Или ако трябва да обобщя - не е лоша комбинацията, ще имаш хубави кадри с нея, но след първона§алната еуфория ще си седи все по-често у дома. А една лека и компактна система ще е по-практична за всекидневието...

Автор: asahi   
Дата:   31-03-22 11:02

Aми трудничко е. Фотографията е трудно занимание. Никой не е обещал да е лесно. Като преодоляваш трудностите се развиваш. Иначе пълниш галериите със съдържанието на картата си. Не конкретно, но в общия случай се наблюдава точно това.

Автор: Vinsent   
Дата:   31-03-22 11:07

Автор: georgioiv [smilie24]

Ще споделя мисли относно избора на техника, насочени главно към уличната фотография.

Кое е най-ценното качество на апарата? Да е винаги с теб. За street фотография това още повече е валидно, защото разчиташ на случайни и неповторими попадения. От тук няколко извода:

1. DSLR-ите са тежки и шумни при снимане. Безогледалките вече отвсякъде ги отсвириха. Трябва да се предпочете безогледалка.

2. При уличната фотография е добре апаратът да не бие много на очи, т.е. по-малките габарити са по-подходящи.

3. Ако не се налагат много голями увеличания и предвид горното съждение, кропката е за предпочитане.

Относно оптиката. Ползват се обективи с различни фокусни разстояния. Както пишат Бони и Жоро в книгата си, широкоъгълния обектив представлява разказ от първо лице, а дългофокусния - от трето лице. Удобно е за улична фотография основният обектив да предлага двете възможности, т.е. варио с относително широк диапазон.

За сега, мисля че това е достатъчно, относно първоначален избор на техника за street фотография.

[beer] [beer] [beer]

Дата:   31-03-22 11:32

Vinsent написа:

> Ще споделя мисли относно избора на
> техника, насочени главно към
> уличната фотография.
> ........
> 2. При уличната фотография е добре
> апаратът да не бие много на очи,
> т.е. по-малките габарити са
> по-подходящи.

> ...Удобно е за улична
> фотография основният обектив да
> предлага двете възможности, т.е.
> варио с относително широк
> диапазон.

Последния пасаж замита втора точка под килима[smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: