Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 смяна на затвор
Автор: ДимитърК   
Дата:   13-03-22 22:04

Здравейте!

Имам питане към вас , понеже съм неопитен.
Попаднах на Canon 6D mrk II на 115382к за цената от 1200лв.
Въпросът ми е следният..за тези кадри и на тази цена заслужава ли си и ако да , къде в София мога да се обърна за смяна на затвор? Понеже искам да си ги закръгля и да започна да снимам на чисто.
И отново се повтарям, за което се извинявам
-понеже от доста време обикалям в търсене и за 1-ви път попадам на
такава цена за апарата ,който най-много искам, дали си
заслужава?

Много ще съм Ви Благодарен :)
[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: смяна на затвор
Автор: leo34   
Дата:   13-03-22 23:25

Заслужава си. За смяна не знам къде точно, но няма никакъв смисъл само, за да се започне "на чисто". Затвора може да изкара и половин милион, чист късмет колко ще издържи. Аз преди две години продадох 6D на почти 300 000.

Автор: quazimodo   
Дата:   14-03-22 06:46

Тъй,тъй! Само че големината на дозата късмет е обратно пропорционална на броя кадри. А трябва вероятно на честна дума да приемеш и твърдението на продавача, че апарата не е помирисвал снимане на видеоклипове[smilie18][beer]

Автор: baron_barbaron   
Дата:   14-03-22 09:00

Ами тя самата смяна на затвор, се състои от две дейности. 1-вата( към момента по-трудна) е намирането на затвор. Пример ако се сменя целия модул. И 2-рата е самата смяна кеото не знам къде в България може да стане. Аз съм сменял на 1Дмк2, на Д300 и съм разглобявал за почистване Д700.. За подобна "гимнастика" цената не би била по-малка от 100лв.

Някои сменят само конкретни ламели, което според мен е равносилно на това да смениш само десен амортесьор на колата си. И трудът е малко повече, а надеждността е доста по-ниска.

ПП Не си предлагам услугите :) Не извършвам такива услуги за други хора освен много близки приятели.

Публикацията е редактирана (14-03-22 09:27)

Автор: Джъмбо   
Дата:   27-03-22 17:35

лично за мен кадрите са прекалено много, за тази цена...
иначе затвор се сменя в сервиза на канон (до басейн Спратак в София)

Автор: victory13   
Дата:   27-03-22 22:04

вюпоинт приемат ли такъв ремонт?... вероятно ще го изпратят някъде, фактът че го правят е много положителен за канонци обаче [beer]

Автор: Джъмбо   
Дата:   28-03-22 07:23

не мисля, че смяната на затвор е от най-трудните ремонти, че оторизирания за страната сервиз да не може да го направи...
ремонтите на оптика, често са доста по-трудни и изискващи инвестиции в техника

Автор: нула_на_нула   
Дата:   29-03-22 00:24

смяна на затвор
Автор: ДимитърК
Дата: 13-03-22 22:04

canon eos 6D
Дата: 23-03-22 12:55

Canon 6d + Sigma Art 24-105mm f/4
Дата: 26-03-22 00:55

Взе ли го най накрая това 6D,че голямо чудене му удари и доста теми му пусна ?

[smilie5]

[smilie7]

Автор: dream_catcher   
Дата:   30-03-22 12:51

Покупка на тяло над 100хил. кад. бих препоръчал само ако е много запазено външно (ползвано студийно например) и само ако е на много ниска цена. За любител, който ще го използва като основно и единствено тяло, не бих препоръчал при никакви обстоятелства нещо такова. (Изключвам едноцифрените модели на канон и никон, които са със среден живот 200-300-400к). Дори и в идеалния вариант, в който има налична оригинална част и има кой да я смени грамотно в България, това ще струва минимум 400-500лв. Последно питах за смяна на затвор на 5д4 във Вюпойнт, цената беше 800лв.

Автор: Mogila   
Дата:   30-03-22 13:10

Вече много хора в няколкото ти теми ти писахме да търсиш тяло на малко кадри, но ти продължаваш. Не е само затвора. Просто техниката се износва, особено когато 100 000 кадъра са изщракани в ръцете на мундарин. Ако искаш да имаш свясна камера, търси нещо на 10-15 000 кадъра. От чужбина се намират изгодни.

Автор: Halata   
Дата:   30-03-22 18:04

Моето 6Д е на почти 400000, все още му намирам работа.

Затвора си е цял и бачка без проблем. Имам проблеми с "front dial"a (колелото дето се намира зад главният спусък) - леко запецва ама върши работа за статична работа. Така,че според мен няма нужда да сменяш затвора. Работи ли - не пипаш :)

Автор: vrobler   
Дата:   03-04-22 22:56

Да повдигна темата за да не пускам нова и да попитам..;??
Защо, /от обявите / като сменят затвора и след това не си ползват тялото а го обявяват за продажба? Мой колега също сменя затвора на един едноцифрен канон и след два месеца го продаде. Не иска да каже причината, а направо смени марката.
Как стоят нещата при без огледалните, явно имат по-малък ресурс на затвора от пляскащото огледало .
При смяна на затвора не се ли занулява шутер коунт и после кадрите да започват от 0 ??
При снимане на 3 кадъра които сглобяват един /има тази опция при сони безогледалните/ и при тайм ласпи не се ли изхабява преждевременно затвора ?
Тяло със сменен затвор как е за видео заснемане ?
[smilie11]

Автор: asahi   
Дата:   04-04-22 01:33

Пляскащото огледало и затворът са различни възли.

Автор: nsirakov   
Дата:   04-04-22 01:59

старото ми 350д от 2007 година (след като Минко снима с него 2 години) е вече на над 400 000 кадъра... все още работи безпроблемно... имах 50д - на 30 000 кадъра изгоря дъното, че трябваше да го хвърлям... въпрос на късмет...

6д-то ми е на над 200 000 кадъра... няма проблеми с него ( само дето от както съм на фуджи забравих за 6д- седи си във витринката...)

онзи ден купих на старо фуджи х-про3 - без да гледам на колко кадъра е.. оказа се на под 2000... въпрос на късмет е с бройката кадри, но съвременните апарати ги правят доста здрави според мен

според мен ако искаш да снимаш... снимай... ако искаш да продаваш и препродаваш - темата е излишна

Публикацията е редактирана (04-04-22 02:01)

Автор: vrobler   
Дата:   04-04-22 19:00

Късмета за всеки е различен.
Въпроса ми е защо като сменят затвора и веднага собствениците пускат това тяло за продаване? Защо не си продължат да си снимат с него ?

И другия ми въпрос бе, нулира ли се брояча на кадрите при смяна на затвора ?

Автор: Konstantinov   
Дата:   04-04-22 23:58

Защото като се развали ,а ти трябва ,веднага си зимаш нов апарат ,а стария ремонтираш и като дойде от ремонта и не го ползваш се продава.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »