Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с лентов фотоапарат
Автор: saka   
Дата:   08-02-22 23:04

Здравейте,

Много исках да започна да се занимавам с аналогова фотография, като преди това не съм се занимавал с никакъв вид фотография. Та наскоро си взех Praktica MTL3. Всичко беше окей в началото. След проявяване на лентата и сканиране, снимките си излизаха супер.

Но последните две ленти, които ми проявиха не бяха хич добре. Ставаше т.н. multiple exposure и излизаха по 10 снимки само, които бяха буквално всички снимки една върху друга.

Много ще се радвам, ако някой може да ми даде накакъв съвет. Проблема в камерата ли е или в мен? Наистина не знам какво да правя. [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с лентов фотоапарат
Автор: dekov   
Дата:   08-02-22 23:19

Най-вероятно е неправилно зареден филм.

Автор: fotorafi   
Дата:   09-02-22 07:40

Има и друга вероятна причина: теглещият черен, пластмасов валяк в дясно от фокалния прозорец, вътре в камерата да има износена пластмаса.
Техник за ремонт и смяна на част: Виолета -0889-752-133

Автор: virosh   
Дата:   09-02-22 08:46

Ако всичките снимки са в началото на филма, значи е както казва @dekov - неправилно зареден филм.
Тъй като имам същата Практика мога да потвърдя че това може да се случи доста лесно. За да го избегнеш, винаги бъди сигурен че филма е зареден правилно и се движи правилно преди да затвориш задният капак.

Ако кадрите обаче са навътре а не в самото начало, значи имаш проблем с транспорта и ще трябва да го погледне техник.

Това дали е проблем с транспорта може лесно да го видиш като заредиш вече изснимания и съсипан филм, и гледаш как се придвижва на отворен заден капак. Ако има проблем ще си проличи.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »