Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Разлепени гуми на Никон
Автор: diduli   
Дата:   05-02-22 13:31

Здравейте ! Искам да ппопитам разлепените гуми на Никон лепят ли се старите или се сменят с нови , и къде ? Благодаря !

Отговори на това съобщение
 Re: Разлепени гуми на Никон
Автор: hansto   
Дата:   05-02-22 13:35

Аз имах преди време когато снимах с никон същия проблем с един обектив. Поръчах от алиекспрес и пасна идеално. Разтърси се там, има всякакви

Автор: hotsnail   
Дата:   05-02-22 13:53

кажи честно това и на безогледалните ли става?

С ДСЛР-ите и ДСЛР обективите на Никон това си е всеизвестна хумореска. Продават гуми по ибей алиекспрес.... и къде да го лепиш...то не е някакво агресивно лепило - тиксо. Може в хола да го лепиш. Ако се е стопли времето и на балкона....

Автор: Vinsent   
Дата:   05-02-22 14:06

На времето, когато избирах Канон/Никон съществено влияние ми оказа факта, че на Никон се разлепват гумите. Казвах си, каква е тази фирма, дето систематично им се разлепват гумите?
Иначе, Никон имат силни попадения, особено в оптиката. [beer] [beer] [beer]

Автор: asahi   
Дата:   05-02-22 15:55

Какво показва безплатната търсачка

Автор: IShoot4Fun   
Дата:   05-02-22 15:59

Дай го в сервиза - Профайлд.

Автор: Джъмбо   
Дата:   06-02-22 10:15

интересно... а на мен никога не са ми се разлепяли гумите...

Автор: belone   
Дата:   06-02-22 17:53

Шести апарат Никон ползвам и досега нямам разлепена гума...[smilie3]

Автор: lamerko   
Дата:   06-02-22 17:57

То е малко като свинското със зеле [smilie18]

Автор: diduli   
Дата:   06-02-22 18:12

Намерих само предната която е скъсана и разлепена в Алито е 60 кинта !ГОлям кеф ![cool]

Автор: quazimodo   
Дата:   06-02-22 18:36

diduli написа:

> Намерих само предната която е
> скъсана и разлепена в Алито е 60
> кинта !ГОлям кеф ![cool]

Не казваш що за модел е този Никон, но наистина може първо да попиташ в Профайлд (сервиз за Никон у нас), дали нямат наличен комплект за модела и каква ще е цената му заедно с работата.[shtrak][beer]

Автор: mishonti   
Дата:   07-02-22 14:33

Разлепят се гумите, не е голяма драма. Имам 6 тела, като се разтегне-разлепи някоя гума, взимам бръснарско ножче или ножица, скъсявам малко/нали е разтегната/за да легне добре, взимам лепило и си залепям старата. От години съм така. Никога не съм давал тяло в сервиз за обслужване. На D810 примерно гумите се разлепиха още като беше на 25 хил. кадъра залепих ги и така го ползвам вече 4 години гумите не са мръднали, а тялото стана на над 200 хил кадъра. Имам две тела D4s който подлепвам от време на време, едното тяло е на 550 хил. а другото на 450хил. кадъра, тах ползвам основно за работа, нямам ядове. Имам едно тяло D5 което е с леко разлепени гуми още от как беше на 80 хил. кадъра него си го ползвам и не съм лепил гуми, все още не ми създават ядове, сега е на около 130 хил. кадъра. Такова е положението с гумите на Никон, харесвам марката, любов до гроб. Безогледалки засега нямам намерение да ползвам, така съм си добре. Снимам и не мрънкам за гумите, радвам се на другите позитиви. От всички обективи само един се наложи да лепя, скъсих си гумата отново и си го залепих, вече една година го ползвам и гумата не е мръднала, вярно не е много красив и не става за витринка, но работи безпроблемно, него го ползвам най-много/18-35/. Та така с гумите, който иска да се фръцка с мега красива техника, праща в сервиз сменят му гумите и продължава напред, такива като мен, ще си лепят гумите сами и също ще продължават напред :) Лепилото което ползвам е Pattex 100% REPAIR GEL не съм го подбирал специялно един познат ми го подари преди няколко години. Ползвал съм и капчица.

Автор: hotsnail   
Дата:   07-02-22 15:13

цялата хава с гумите зависи от химията на потта Ви. При някои хора се разграждат гумите. При други няма ядове.

При любители дето цъкат малко и не държат много апарата в потни ръце пак няма да има проблеми.

Сони също имат някои модели в такава чувствителна гума. На NEX-7 ги сменях. Мисля, че и на други модели може да има подобни неща.

Както пишете не е голям проблема.

Интересно ми е дали се проявява при Z6/Z7 .....

От ebay си бях взел за Д700 резервни гуми. Не бяха скъпи и дойдоха в пълен комплект с двустранно тиксо, да ги лепя. Ама нямах ядове с него и направо ги подарих на следващия собственик.

За Сонито беше по-страшно, защото не може да се смени само гумата. Цялата коруба се сменя. Около 100-150 лева ми излезе (малка коруба имаха нексовете). Там пък е по-рядко явление това.

Автор: dilomski   
Дата:   07-02-22 20:30

Това как да си залепим гумите на Никона е малко като тест за интелигентност май[smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »