Автор: mishonti
Дата: 07-02-22 14:33
Разлепят се гумите, не е голяма драма. Имам 6 тела, като се разтегне-разлепи някоя гума, взимам бръснарско ножче или ножица, скъсявам малко/нали е разтегната/за да легне добре, взимам лепило и си залепям старата. От години съм така. Никога не съм давал тяло в сервиз за обслужване. На D810 примерно гумите се разлепиха още като беше на 25 хил. кадъра залепих ги и така го ползвам вече 4 години гумите не са мръднали, а тялото стана на над 200 хил кадъра. Имам две тела D4s който подлепвам от време на време, едното тяло е на 550 хил. а другото на 450хил. кадъра, тах ползвам основно за работа, нямам ядове. Имам едно тяло D5 което е с леко разлепени гуми още от как беше на 80 хил. кадъра него си го ползвам и не съм лепил гуми, все още не ми създават ядове, сега е на около 130 хил. кадъра. Такова е положението с гумите на Никон, харесвам марката, любов до гроб. Безогледалки засега нямам намерение да ползвам, така съм си добре. Снимам и не мрънкам за гумите, радвам се на другите позитиви. От всички обективи само един се наложи да лепя, скъсих си гумата отново и си го залепих, вече една година го ползвам и гумата не е мръднала, вярно не е много красив и не става за витринка, но работи безпроблемно, него го ползвам най-много/18-35/. Та така с гумите, който иска да се фръцка с мега красива техника, праща в сервиз сменят му гумите и продължава напред, такива като мен, ще си лепят гумите сами и също ще продължават напред :) Лепилото което ползвам е Pattex 100% REPAIR GEL не съм го подбирал специялно един познат ми го подари преди няколко години. Ползвал съм и капчица.
|
|