Автор: Darcos
Дата: 22-01-22 20:43
Здравейте,
това е първата ми тема и се радвам, че мога да бъда част от тази супер яка общност!
Казусът ми е следният:
- Искам да си взема ПЪРВА камера за Видео, което ще дистрибутирам изцяло в ФБ/Инста/Тик-Tок/YouTube;
- Ще се снима предимно handheld в кухня, одобрудвана като студио - всички сюжети са свързани с приготвянето на ястия, десерти и т.н.;
- Бюджет 1000 лв. за тяло и обектив;
Поради тази причина, след дълно онлайн проучваме, се спрях на тези два варианта, спрямо четирите ми важни изисквания:
- Full HD 60 fps;
- Добър AF;
- IBIS; (Сонито знаете няма, но с това мога да направя компромис)
Уточнения
- заснемането на видеото ще е изцяло в студийна среда, с добро постоянно осветление и т.н.;
- с оглед на бюджета търся най-доброто, което мога да взема с FULL HD, готов съм да направя компримис за 4к;
- знам, че с Канона ми трябват адаптери, за да ползвам друг маунт обективи - това не ме притеснява;
Въпросите ми към запознатите с видео възможностите на моделите:
- Какво мислите за Канона - какви са често срещаните проблеми при него? Като цяло изглежда по-стабилният вариант за целта, няма проблеми с прегряване и т.н.;
- Какво ще кажете за Сонито - харесвам го повече, но ме отказват ревютата и писаниците в нета, че има доста проблеми, един от които е ПРЕГРЯВАНЕ - така ли е? Бързо ли прегрява (примерно при над 30 мин. постоянно/непрекъснато заснемане? Има ли решение в тази посока и какво е то (външно записване/бърза карта на запис или запис директно от зарядно, не на батерия и т.н. или други решения ?)
Благодарско предварително за всички отговори!
Бъдете здрави!
|
|