Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте! Предстои ми да пиша дипломна работа за спортната фотография и си търся литература. Вече си набавих немалък брой книги, но всичките са на английски. Въпреки това, много искам да прочета и каквото се намира на български език по темата за спортната фотография. Всякаква литература свързана със спорта би ми била полезна, без значение дали е история и изкуство на спортната фотография или е просто технически наръчник. Надявам да получа отговори с конкретни заглавия или съвети къде да се разровя. Благодаря предварително!
Ако сте спортна натура и сте на "ТИ" със спортните дисциплини, емоцията от спортните единоборства и отборни игри Ви влияят емоционално, ще се справите и без книги. На ако спорта Ви е чуждо тяло у Вас, скуката ще владее кадъра. Все едно евнух да се вълнува от кама сутра.Извинявам се за примерите, но малко студен душ не Ви е излишен. Защото съм виждал кадър, как футболист дриблира нападателно с топката, а пред него противников играч си връзва обувките, голям смях.
Лично Ви желая успех от сърце, темата е интересна и трудна, иска и специално фотографско оборудване.
> Коментиращите прочетоха ли
> изобщо, каква помощ търси авторът
> на темата?
>
> Предстои ми да пиша дипломна
> работа за спортната
> фотография и си търся
> литература.
>
> Ако можете да го насочите към
> конкретни заглавия по темата
> добре, ако не защо трябва да
> оспамвате темата?
Благодаря за единствения смислен коментар до момента!
> Благодаря за единствения смислен коментар до момента!
A самата тема много ли е смислена? За какво си учил 5 години, какво си правил, какъв фотограф ще ставаш като си тръгнал по форумите да търсиш спасение за дипломната си работа?
Явно не ви е съвсем ясен факта, че за дипломна работа се изискват минимум N на брой литературни източници, които трябва да бъдат цитирани и използвани за написването на дипломната работа.
Единственото което попитах във форума е дали някой може да ме насочи към такава литература. Само хора, учили фотография във висше учебно заведение знаят, че спортната фотография не се преподава нито като отделна специалност, нито като отделен курс, а само понякога се споменава между другото.
Нямам претенции, че знам всичко, или че съм прочел цялата литература на света, като именно затова се поинтересувах за допълнителна и пуснах тема във форума.
И не, публикацията ми във форума не е "спасение", тъй като е очеизбождащо, че нито ще ми се помогне, нито ще ми се даде каквато и да била насока.
Какво е безмисленото на темата? 2 изречения показват, че не е стоял съвсем със скръстени ръце, а все пак работи в/у дипломната си работа.
Вече си набавих немалък брой книги, но всичките са на английски. Въпреки това, много искам да прочета и каквото се намира на български език по темата за спортната фотография.
Защо независимо от това, колко време и какво е учил да не потърси помощ и във форум за фотография?
> Какво е безмисленото на темата? 2
> изречения показват, че не е стоял
> съвсем със скръстени ръце, а все
> пак работи в/у дипломната си
> работа.
>
> Вече си набавих немалък брой
> книги, но всичките са на
> английски. Въпреки това, много
> искам да прочета и каквото се
> намира на български език по темата
> за спортната фотография.
>
> Защо независимо от това, колко
> време и какво е учил да не потърси
> помощ и във форум за
> фотография?
>
Предполагам си в София.Отиди в БТА/има Справочен отдел/,потьрси Фотоотдела,предполагам,че ще ти ударят рамо.Другото място е при Бончук,основа Спортна фотоагенция,последно бяха в Националния стадион.Дерзай и пропускай спамовете.
> Предполагам си в София.Отиди в
> БТА/има Справочен отдел/,потьрси
> Фотоотдела,предполагам,че ще ти
> ударят рамо.Другото място е при
> Бончук,основа Спортна
> фотоагенция,последно бяха в
> Националния стадион.Дерзай и
> пропускай спамовете.
Да, благодаря! Като действащ спортен фотограф познавам и колегите от БТА и самите Бончук и Костадин Андонови. За съжаление в БТА всичко различно от разговор с колегите е платено, а Бончук вече ми помогна много с информация и снимки. Целта на дипломната ми работа е да направя паралел между аналоговата и дигиталната спортна фотография, като имам нужда от литература именно за аналоговата. Доста книги си взех, но за съжаление всичко е на английски. Това не е толкова голям проблем, но определено ще ме забави по време на писането на научния материал. Притеснява ме и фактът, че имам задължителен брой литературни източници и просто ми е странно да предам списък от 10-15 книги без нито една издавана на български.
От старите книжки ще разбереш, че термин "аналогова фотография" няма.
Потърси среща с шефа на БТА Кирил Вълчев. Той е отворен човек и докато не са го изчегъртали може да ти помогне.