Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Привет, съфорумници!
Помагайте с мнения и опит за избор на читаво, макар и старо FF тяло.
Ще се ползва за всичко. Любител съм и желая да имам добре направен DSLR и на по него да започна търсенето на няколко стъкла (някоя 85-ца,35-ца и 24-70). Известно ми е, че D4 е с по-висока цена, но искам да знам заслужава ли си. Всяко мнение е добре дошло!
Поздрави!
Mнение от един безпаричен любител Най-запазен екземпляр според мен, би се намерил от Никон Д750. Пък е и най-новото тяло с най-новия процесор. Единствен недостатък от гледна точка на насъскан любител е липсата на скорост 1/8000. Работил съм с канонски единички и с Никон Д3. Доста пъти е излизала скорост 1/8000 във визьора, когато съм забравял, че вече е почти обяд. За сметка на това има други благинки, които липсват при строго професионалните Канон и Никон - вградена светкавица и помощна светлинка за фокусиране при по-слабо осветление. Също така има и по-добри видеовъзможности, доколкото трябвяа да се търсят такива от ДСЛР. За обективи, пак според парите - Никон или Сигма и Тамрон.
Който от трите е най-евтин в добро състояние, него си купи. И останалите пари дай за добри обективи. Те ще ти дадат по-голямо отражение на качеството на снимките от тялото, което ще ползваш. Също така имай предвид, че D4 е голяма камера, която бързо ще ти омръзне да носиш. А накланящият се екран на D750 е предимство, когато искаш да снимаш от ниско.
В Д4, независимо от супер професионалната му насоченост, или точно заради нея, трябва да си купуваш измислени карти памет, за да ползваш двата слота нормално. Аз не бих си го причинил, освен ако не снимам за Л'Екип или за Магнум да речем
Учудващо как никой не спомена разликата в сензорите. Все едно да се коментират коли без да се споменават двигатели...
Според мен в 90% от случаите д750 ще даде по-добра картинка от д4. Малките размери, чупещият се екран, малко по новата фокусна сис-ма и сензор още повече наклоняват везните.
За разликата в цената още един обектив или по-хубави стъкла, като цяло.
Д4 е специализирано тяло изискващо най добрите обективи и то за определени цели. Това не е тяло за начинаещи или любители.
Марк 3 също не е за изхвърляне и при добра оферта със стъкла бих взел и него.
D750 e с по-нов сензор, по-модерен процесор, ползва много по-евтини карти памет, почти наполовина по-лек и с "Tilting" екран.
Като минус, бих сложил максимална скорост 1/4000, спрямо 1/8000 за D4.
> Благодаря на всички за съветите.
> Все пак взех D750 на няма и 300 кадъра.
> Не съжалявам. За тези пари 5D mark III i
> D4 щяха да са адски изморени.
Сравнението е мощно неуместно, все едно банани с краставици. Неправилно и неточно. Колко точно може да изкара един затвор зависи от десетки фактори. Колите са съвсем друго измерение.
Като имате, но наистина имате един D750 на 500000 кадъра, тогава може да го казвате. Защото има доста, даже достатъчно много D4, mark Ii/IiI 5d, които без никакъв сервиз са ги достигали бройките половин милион. И много повече. Лично съм снимал с 5D mkIII на 630000 кадъра и нищо му нямаше.
D750 e най-новото тяло, но по много малко неща и размери превъзхожда другите. Обективите дават повече. Тялото си е консуматив.