Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Микрофон Rode VideoMic NTG - проблем
Автор: iivs   
Дата:   13-07-21 19:12

Имам въпросният микрофон от скоро и го ползвам с Nikon z6, udjf ;като ми се налага да снимам на концерти и други шумни събития, но микрофона премодулира басите когато са много силни.Гейна на микрофона е намален до положение 2-3 ползвам опцията за един по-слаб канал както и опцията минус 20 децибела но звука на басите пак криви! Какво мога да направя за да не се получава този проблем?

Отговори на това съобщение
 Re: Микрофон Rode VideoMic NTG - проблем
Автор: asahi   
Дата:   13-07-21 19:47

Първото, което трябва да направиш, е да потърсиш отговора в юзер менюала. Ето линк към информацията, която те интересува.

Дата:   13-07-21 20:22

Защо мислиш че не съм го прочел и не съм пробвал всичко което препоръчват но уви звука пак си е премодулиран въпреки -20db и ползването на сейфти канала с по нисък звук.

Дата:   13-07-21 23:10

Отлично! Ако звуковото налягане е над 120dB не очаквай решаване на проблема. Все пак сигурен ли си, че изкривяването е в микрофона, а не във входа на Никона?

Дата:   13-07-21 23:53

Изгледах доста видеа в Ютюб и мисля че проблема идва от автоматичния режим на звука на Никона.

Дата:   14-07-21 08:42

Значи микрофонът е невинен.

Автор: ruil4o   
Дата:   14-07-21 11:18

ей, това не е никак професионално от Никън! Как автоматичен режим, ръчен няма ли?
Иначе решението ти е външен рекордър. Някой Zoom примерно...

iivs написа:

> Изгледах доста видеа в Ютюб и
> мисля че проблема идва от
> автоматичния режим на звука на
> Никона.

Публикацията е редактирана (14-07-21 11:18)

Автор: patzo   
Дата:   14-07-21 16:24

Аз използвам едно zoom n4h pro за запис на видео. Много шумни събития досега не съм снимал и нямам пробем. Но го дават 140 децибела преди да изкриви. Има вграден лимитер, и компресор и може да се настрои спрямо нуждите. Между другото аз като си поръчах рекордера си поръчах друг модел от англия ама ми пристигна този. Другия беше доста по-евтин та си затраях [smile]

Публикацията е редактирана (14-07-21 16:27)

Дата:   15-07-21 12:00

Това с рекордера е интеллигентно решение но после не се ли усложнява много постпродукцията с напасвенето на звука към видеото? Никога не съм записвал с външен рекордер и не съм много наясно!

Дата:   15-07-21 17:48

Не е трудно да напаснеш звука. Аз го правя във СониВегас и става бързо. Понякога преди това редактирам малко само звука във друга програма и после го добавям, но не е задължително. Редактирам го защото винаги нагласям нивото така, че да не криви при най-силното и после използвам плъгин за мастъринг с който леко компресирам силното и увеличавам слабите места да е по-равномерно. Но на концерт така или инъче е доста компресирано нивото така, че може и без това.

Публикацията е редактирана (15-07-21 17:52)

Дата:   15-07-21 19:17

На концерт ясно, но на събтие като сватба например или снимане в клуб напасването ще е една идия по трудно. Там кадрите са доста повече и доста по къси, а външния аудио рекордер ще записва един дълъг аудио файл да речем ако е вързан към диджейския пулт.

Дата:   15-07-21 21:45

Ами да ще е напасване после с повече кадри. Това с вързването към пулта не винаги дава добри резултати защото губиш атмосферата и отделно ще ти трябва и звук извън пулта и още повече смесване.

Дата:   15-07-21 22:29

Аудиозаписът е различно изкуство от видеозаписа. За да получиш резултат като по телевизията се ползва многоканален аудиозапис - от камерата, микрофони по главните участници, преносими микрофони на дълги стойки, амбиентни за залата и директен тракт от пулта на диджея. Ползват се асистенти-звукари. Смесването също е отделно изкуство и с два клика обикновено не се получава. Хубавите резултати изискват много услилия.

Автор: Konstantinov   
Дата:   16-07-21 15:04

Аз съм записвал 10 пъти в клубове и зали с 10 до 100 киловата озвучаване преди 15-20 години.Навивам на микрофона хартия и отгоре намотавам хартиено тиксо,може найлоново пликче,кърпа ,текстил,и отгоре да се залепи с хартиената лепенка и силата на звукът намалява силно и достатъчно.
Ако причината е силата на сигнала даваш на техник да ти запои по 3 тримера на канал и да се намили нивото в пластмасова кутийка с вход за микрофона-букса и изход -жак към апарата.Има такива схеми в нета да вкараш 1 волт във входа за микрофон ,ако сметнеш че от там е премодулацията.

Публикацията е редактирана (16-07-21 15:05)

Автор: lamerko   
Дата:   16-07-21 15:21

Не е ясно какво се случва с качеството с тези схеми. Най-доброто си остава един външен рекордър с приемлив филтър на входа.

Дата:   16-07-21 20:07

Не е ясно, защото ти е непознато. А защо ти е непознато сам можеш да се сетиш.

Дата:   17-07-21 12:51

1 волт във входа на микрофона е страшно много. Микрофините имат доста ниско изходно ниво от порядъка на 20 микроволта примерно.Затова има и предусилвател - един качествен микрофонен предусилвател е доста скъп - но за тези цели не е нужно толкова качествен - все пак не сме в студио. Ако се ползва външен предусилвател се включва във линеен вход. Всичко е според ситуацията, аз ако записвам нещо статично ползвам външни кондензаторни микрофони включени във рекордера. Ако се движиш няма начин и ползваш вградените в рекордера.Някой от съвременните рекордерчета поемат доста силно ниво преди да изкривят така че не е нужно нищо освен да си настроиш входното ниво.

Публикацията е редактирана (17-07-21 13:00)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »