Автор: alex.d76
Дата: 29-06-21 21:24
Не съм фен на безогледалните (основно заради ергономията), но това видео ми привлече вниманието ...
Човека прави искрено сравнение между дъртия вече D750 и новия X-T4 (решил да смени огледало за без-), и какво да видим ...
За ужас на всички фенове и рекламодатели на безогледалките, май D750 не е по-зле от тях...
Да не говорим изобщо и за разликата в цените ... 2200лв за 750 срещу 3500 (приблизително де) за X-T4... Даже няма да намесвам цената на обективите...
Линка за видеото (ще ви трябва малко по-добър английски, защото човека има характерен акцент...)
https://www.youtube.com/watch?v=mc7gJ5OPF0s
Аз снимам с D750 и поради тази причина потърсих сравнение.
И изненадата дойде - неплатените видеа казват съвсем друго от спонсорираните за реклама на беозгледалките (без значение на марката май)...
И да, знам че безогледалните си имат предимства, но защо ми се натъртва да сменям системата, щот' е по-модерно ли ???
Ергономията е по-зле (даже МНОГО), живота на батерията на "новите" е смъртоносно НИСЪК, разлика в качеството почти НЯМА, а разликата в цените е УЖАСЯВАЩА ...
Мнения ? (ама обективни, не рекламодателни...)
И да, по-тежък е DSLR, но кефа да чуеш огледалото да шляпа си е част от магията да снимаш!
Иначе за какво са ви безогледалки, като всеки съвременен смартфон ще ви изкара същата картинка???
|
|