Автор: Raffito
Дата: 13-05-21 20:43
Известният актьор Васил Василев-Зуека гостува на Пловдив с първа самостоятелна изложба. Тя се откри в галерия U PARK, а в нея са включени уникални платна живопис.
„Аз рисувам идеи, театрални идеи. А как ще изразя една идея, това няма никакво значение“, казва за своето творчество Васил Василев-Зуека.
В изложбата е включен триптих озаглавен „Не знам“, „Не чух“, „Не видях“. Казва, че му е любим, защото му е първи и е по идея на неговата съпруга Ани.
Васил Василев-Зуека рисува от дете
„Винаги съм рисувал, но никой не е знаел /смее се/. Преди да ме приемат във ВИТИЗ, явно съм имал нужда да изразявам себе си в изкуството. Тогава рисувах с маслени бои. След като ме приеха, нямах време за тази работа. Миналата година, когато ни затвориха и се изолирахме по къщи, паланки и по апартаменти, по някакъв начин човек трябваше да съхрани себе си. Смятам, че точно рисуването успя да ме съхрани", признава актьорът.
Идеята за изложбата идва от Радост Коцева от галерия U PARK
„Показах й две картини. И тя предложи да направим изложба. Аз се уплаших. След два дни й казах да опитаме. Дължах й го. А и с галерия U PARK ме свързват толкова много имена, толкова много приятели – като се започне от Кольо Карамфилов, мине се през Графа и ред хора, които са свързани с това място“, разказа Васил Василев- Зуека и признава, че все още не може да повярва, че там вече е открита неговата изложба.
|
|