Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Скръбна вест: Сони А-байонетът ни напусна
Автор: nyamago   
Дата:   05-05-21 18:30

Знам, че все още има съфорумници верни на тая система - моите съболезнования. Според специализираните медии, последният пирон в ковчега е пълното изчезване на тая категория от официалните уеб сайтове на фирмата.

Отговори на това съобщение
 Re: Скръбна вест: Сони А-байонетът ни напусна
Автор: Yog   
Дата:   05-05-21 19:48

То това е новина от 2019-та...[smilie3]

Дата:   05-05-21 20:03

Yog написа:

> То това е новина от 2019-та...

Сериозно? Не съвсем. Планирането може би почва дори по-рано, пеимерно 2016 с излизането на А99-2. Не знам какво имаш предвид за 2019, но изчезването от уеб сайтовете е едва от миналия месец (оттогава и по-големите дилъри обявяват моделите за 'discontinued'). Говорим за 'последния пирон' в отдавна започнат ковчег. А новината е от днес.
[beer]

Автор: Yog   
Дата:   05-05-21 20:08

Аз произволно избрах 2019-та. Идеята ми беше, че е очевидно от години, че изоставят А байонета. Наистина отдавна започнат ковчег...

Автор: alex.d76   
Дата:   05-05-21 20:44

Ами значи да живей FF !!!
Дано не очаквате някой да плаче заради тая новина ... че още много други ще умрат (както каза един "генерал")

Автор: kvakioh   
Дата:   05-05-21 20:47

Става. Има идея зад това.

Автор: hotsnail   
Дата:   05-05-21 21:34

В България ги спряха преди доста време. Имаше разпродажба яка и от тогава няма нищо за А в магазините. Та това не е новина за нас. Минало е. Сега ги спират в САЩ и ги махнаха от B&H и американския сайт.

В северна Европа т.е. Швеция и Полша май си се продават при това не зле. Там и Пентакса си върви. Дори си имат посланици, дето пускат разни интересни кадри.

ПП За който има А байонет А7р4, А1, А6600 са напълно пълноценни съвременни А байонет камери с LA-EA5 преходника. Има фокус с всички обективи и то с всички функции. Кофти е, че преходника не работи пълноценно с по-евтините тела т.е. не ще да фокусира обективи с отверка

Публикацията е редактирана (05-05-21 21:38)

Автор: boni   
Дата:   05-05-21 21:40

С новия LA-EA5 старите А обективи, дори и първите Минолти работят с безогледалките идеално и много по-точно, отколкото с ДСЛР и СЛТ камери...Даже има фокус по око с Минолта обективите.

Автор: kiten   
Дата:   05-05-21 22:36

sony α1 , с превъзходна резолюция и скорост, e заглавието на официалния им сайт.
Всичко е.. сменяй старото с ново а пък новото е правено да остарее и да се смени много бързо. И това не е само при фотото а и при колите и компютрите, битова техника и тнт.
Старите Translucent mirrorjechnologi ще служат още дълго време на притежателите си, защото си имат предимствата пред скачащото огледало а и сони като японска фирма си държат на качествената изработка.

Автор: uri64   
Дата:   06-05-21 02:13

Фсички Ше Омрем [smile]

Автор: mihalo   
Дата:   12-05-21 03:37

Не е такъв точно случаят с K-mount от 1975а.
А, пък изглежда, че са се справили най-накрая и със следящия автофокус

в K3iii [smile]

Автор: Beijing   
Дата:   18-05-21 09:15

Здрасти Владо!
Имам питанка. Какво би означавало това, че ще поскъпнат, или че ще поевтинеят А-обективите?![smilie11]

Автор: Lady_Drakula   
Дата:   18-05-21 10:10

Автор: Beijing
Дата: 18-05-21 09:15

Здрасти Владо!
Имам питанка. Какво би означавало това, че ще поскъпнат, или че ще поевтинеят А-обективите?![smilie11]

Много се надявам да не е първото, че става още по-сложна работата [smilie18]

Автор: lamerko   
Дата:   18-05-21 10:13

Ами ако не поевтинеят, вероятно ще поскъпнат... [smilie5]

Автор: doktora   
Дата:   18-05-21 11:07

Не може да умре това,що не иска да мре!
Старите обективи на Минолта,а дори и на Сигма си работят прекрасно.Някои дори и по акуратно от нови.Аз съм се запасил и скоро не смятам да ги(се) оставим [cool] [cool]
А от Япония какви обективи се предлагат-в прекрасно с-ние.

Дата:   18-05-21 14:25

Beijing написа:

> Имам питанка. Какво би означавало това, че ще поскъпнат, или че ще поевтинеят А-обективите?!

Според мен (само гадая) обективите ще задържат цена за известно време, за разлика от телата, които ще падат. За обективите ще има пазар в 2 сегмента:
- заклети А-байонет потребители като Доктора, които си пазят телата и се запасяват с обективи
- хора с други системи, които с адаптери ще ползват и тези обективи, заради споменатите им оптически качества.

Това търсене би следвало да задържи за още някоя година (две-три-пет - казва ли ти нЕкой?[smilie3]) сегашните цени. В по-продължителен план, ще се борят 2 противоположни тенденции:

- вдигане на цените заради спадащо предлагане (няма ново производство, а наличният 'парк' малко-по-малко измира, от нещастни случаи или просто от старост)

- падане на цените заради спадащо търсене, като на първия горен сегмент А-телата също измират от старост, а хората с други системи имат огромен избор да си играят с други адаптери и екзотични стъкла

Къде тези тенденции ще се засрещнат и уравновесят, или една ще надделее (коя?) засега е трудно да се гадае. Няма я баба Ванга [smilie8]
[shtrak]

Автор: JimmyStoikov   
Дата:   18-05-21 20:55

Имам само на А байонет и нямам намерения да ги продавам, ако не открия тяло след години ще ги ползвам с адаптер.

Автор: NE   
Дата:   19-05-21 18:41

Реално тези три камери с новия адаптер имат ли пълна функционалност на автофокуса при видео с готините стари обективи?

Дата:   19-05-21 19:16

Има една страница за съвместимост на Сони иди и си прочети, дали има, каквото разбираш под пълна съвместимост.

Аз не мисля, че може да се направят старите обективи да работят добре за видео, като специално разработените за тая цел нови модели. Най-малкото контрола на блендата и АФ няма как да работят добре едновремено .... просто тия обективи са правени за скачаща бленда. Данните за корекция на фокуса са за мерене на фокуса с отворена бленда при идеята, че ще се затвори на друга бленда.

Публикацията е редактирана (19-05-21 19:18)

Автор: NE   
Дата:   19-05-21 19:41

hotsnail написа:

> Има една страница за съвместимост
> на Сони иди и си прочети, дали има,
> каквото разбираш под пълна
> съвместимост.
>
> Аз не мисля, че може да се направят
> старите обективи да работят добре
> за видео, като специално
> разработените за тая цел нови
> модели. Най-малкото контрола на
> блендата и АФ няма как да работят
> добре едновремено .... просто тия
> обективи са правени за скачаща
> бленда. Данните за корекция на
> фокуса са за мерене на фокуса с
> отворена бленда при идеята, че ще
> се затвори на друга бленда.
>

>
> Публикацията е редактирана (19-05-21
> 19:18)

Мислите ли, че щях да питам ако там беше написано ясно и се разбира.
От клипове в нета излиза, че няма никава разлика във видеото с предишните адаптери.
Мислех, че сте го ползвали/имате и ще получа инфо от първа ръка.
Мерси много

Дата:   20-05-21 01:23

Това намерих ако Ви е от полза. Не е особено неясно - няма разлика във видео между ЕА3 и ЕА5.

https://helpguide.sony.net/ilc/2040/v1/en/contents/TP0002887889.html

When using a Mount Adaptor in the movie mode, adjust the aperture value and the focus manually.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »