Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sony A7 III или Sony A7R III
Автор: ziziphotography   
Дата:   22-04-21 22:52

Здравейте. Кой от Sony A7 III или Sony A7R III ви допада най-много и сте доволни за снимки и за видео. И ако снимате с някой от двата ако може да ми изпратите линк към страници за да разгледам ваши снимки ако не е проблем. :)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III или Sony A7R III
Автор: hotsnail   
Дата:   23-04-21 00:08

Малки са разликите. Хубави са камерите. Очевидни са нещата р3 е с повече пиксели и малко по-бавен фокус, малко повечко шум. А7м3 е с по-малко пиксели, малко по-бърз фокус. Има разлики и за видео А7р3 може да снима 4к в кроп режим и това е по-добрия 4к режим. А7м3 пък снима 4к само от фъул фрейм, но реално снима в 6к и намалява видеото до 4к с което се качва качеството на детайла.

Във фликр съм качвал доста снимки с а7р3

https://www.flickr.com/photos/kirilk/ПП За Сони има група във Фейсбук (Sony E mount група...) и един сайт алфафорум. Тука има доста отровни хора. Не вярвам да получиш полезна информация.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III или Sony A7R III
Автор: Simbon4o   
Дата:   23-04-21 00:37

Аз разлика в скоростта на фокуса не виждам. Такова нещо се забелязва само на тъмно, но не бих казал, че е голяма и струваща си да се споменава разлика :).


А7м3 има 4К и в кроп режим :). Разликтие във видео също не са много големи, но най-забележимите са - А7м3 има по-лош детайл и повече моаре във видео, когато се снима в кроп режим и 1080 записа е малко по-зле по същите параметри спрямо А7р3. А7м3 има малко повече ролинг шътър също така в 4К фул фрейм режим... Шума е малко по-добре в м3 спрямо р3.

Камерите са много сходни, въпроса е - трябват ли ви 42мп.


Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III или Sony A7R III
Автор: Yog   
Дата:   23-04-21 02:01

И двете камери вадят страхотни снимки. 7III съм ползвал по-малко, 7RIII е камерата ми в момента. Ако трябва да избирам, пак бих избрал R-ката. Към момента съм на такава вълна, че ме кефи високата резолюция и повечето детайли. Като пример виж тук как се виждат дантелките на пердето, като зумнеш до 100%. Или над него на оранжевата кърпа шарките. Или на тази ако дадеш на 100% как се виждат детайлите на изгнилата плоча на терасата. И после върни пак да видиш колко е голяма тази част от снимката в реалния кадър, без увеличение. Това ме кефи, детайла който има в тях. Иначе фотография в тях няма. Фотографията от фотаграфа трябва да дойде [smilie3] качвам ти ги, за да илюстрирам. Просто като говорим за камери - към тоя момент предпочитам високата резолюция и ме радва да си щракам в нея P.S. това е правено с най-обикновен суперзум, не някакъв кой знае какъв обектив. И са джейпегове директно от камерата.Публикацията е редактирана (23-04-21 02:04)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III или Sony A7R III
Автор: lamerko   
Дата:   23-04-21 02:16

Тука има доста отровни хора.

Сега едно малко котенце ще умре напразно...

Иначе - като изключим цената, основната разлика е резолюцията. И двата модела обаче са с 8 битов изход, което не знам дали въобще би било проблем. Само "S-ката" от серията има 10 бита, но пък не е толкова... универсална камера. А тъпото е, че в надпреварата за повече безсмислени пиксели, R4 също няма 10 битов изход. А веселото е, че AI-алгоритмите започват да обезсмислят тези камери [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III или Sony A7R III
Автор: kiten   
Дата:   23-04-21 16:35

А защо не споменете колко държи затвора на тези безогледалки? А 6600 не снимали по-добре на видео въпреки че е кроп, но е по-нов модел?

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III или Sony A7R III
Автор: lamerko   
Дата:   23-04-21 16:48

Не виждам с какво по-добре би бил за видео - вътрешния запис е 4:2:0 8бит, на изхода - 4:2:2 - отново 8 бита. Кодеци и профили практически идентични като на 7-ците. 7-ците си печелят като цяло с по-големите сензори. Затвора не играе роля при видеото, а за снимки - няма драми. Рядко се троши затвор при нова камера. Да не говорим, че вече има електронен такъв, както и комбинация механичен/електронен.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III или Sony A7R III
Автор: Simbon4o   
Дата:   23-04-21 22:53

Автор: kiten
Дата: 23-04-21 16:35

А защо не споменете колко държи затвора на тези безогледалки? А 6600 не снимали по-добре на видео въпреки че е кроп, но е по-нов модел?

Не по-различно от всяка друга камера. Има доста репорти за фейлнали затвори на А7м3 преди 100 000 кадъра, но има и пъти повече такива камери спрямо подобните от другите марки. И затвора е супер евтин за смяна извън гаранция, а в гаранция безплатен + става за няколко дни, а не месец два като при другите марки, които нямат нормално сервизно обслужване...

А6600 снима видео точно като А6300. Сензора е същия, видеото е сходно и не е по-добре от по-големите. Става, но има си кусури. Има малка разлика във шума (по-добро шумоподтискане на по-новия модел), има по-умен АФ и до там.Автор: lamerko
Дата: 23-04-21 16:48

Не виждам с какво по-добре би бил за видео - вътрешния запис е 4:2:0 8бит, на изхода - 4:2:2 - отново 8 бита. Кодеци и профили практически идентични като на 7-ците.


Кодека е напълно адекватен, ако знаеш какво искаш от него и как да го постигнеш. От години камерите снимат 8 бита, последните няколко години навлизат 10те бита по-масово и в повечето случаи разликата е в размера на файла. На изхода имаш 4:2:2, което е разлика, която не всеки вижда. Това, което се вижда е компресията в по-сложни технически ситуации. Дали искам 10 бита - определено, но не бих снимал нон стоп по този начин, защото просто не си струва за повечето неща, които снимам.

А конкретно за А6600 - плюса спрямо 3ките е по-новите АФ алгоритми. Минуса е единия слот за карти, големия ролинг шътър на 4К, по-лошото качество на 1080, много близката цена до А7м3. Аз лично от кропките на сони виждам като смислен продукт само А6400 като за момента.Публикацията е редактирана (23-04-21 22:53)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III или Sony A7R III
Автор: lamerko   
Дата:   23-04-21 23:15

Simbon4o: не казвам, че е лош, а просто че не е с нищо по-различен от 7-ците. Това беше относно запитването дали кропките не са по-добри за видео.
Иначе - за 4:2:2 vs 4:2:0 - съгласен съм, че някаква видима разлика може и да не се види, но така или иначе всички съвременни камери имат на изхода 4:2:2. За 10 бита обаче за мен си има смисъл да се търси, особено при работа с плоски профили и по-агресивна цветова обработка. Повечето призводители вече си го имат като стандарт, а не като екстра - не знам защо от Сони така подходиха. Явно наистина искат да сложат някаква по-чувствителна граница - това ще е за видео, това за... не знам. Но пак съм подчертал - много зависи дали въобще би имало значение.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III или Sony A7R III
Автор: hotsnail   
Дата:   24-04-21 00:05

Прочие нещо интересно, което научих скоро. Всички фул фрейм безогледални камери от всички фирми(Лайка, Панасоник, Сони, Никон, Канон) без А1 и А7С ползват един и същ дизайн за механичния затвор. Малко различни присъединителни размери и може би настройки между моделите, но се правят от една и съща фирма с минимални разлики.

Различните са - А7С без предно перде и А1 с по-качествен затвор с по-висока синхро скорост. Предполагам бъдещите скъпи Канон и Никон безогледални ще ползват дизайна на затвора на А1.

Та от към надеждност на затвора сигурно има малки разлики, но на дали са съществени между S1H, R5, Z7, A7R4, A7M3 и т.н.

е тези пичове Nidec Copal правят повечето затвори.......Публикацията е редактирана (24-04-21 00:18)

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »