Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Имам го този модел на Sony.
По-добър е от Sony 707.
Има режим за снимане в инфрачервения спектър,
Трябва ти филтър IR на М58mm.
В базара съм виждал да се продават такива филтри...ама са скъпички.
Първо опитай с някой обикновен червен филтър.. както във видеото, IR са си по-скъпички. Обърни внимание, че няма да имаш добър фокус ако не позатвориш вариото.
2. Режима "Nightshot" е силно ограничен, ако смяташ да го ползваш, само автоматична експозиция с максимална скорост до 1/60та секунда и винаги най-отворена бленда (апертура), от което следва, че в слъчев ден се преекспонира кадъра и няма възможност особено за "цветна IR фоторафия" освен хитринки при обработката.
om/badccds.html
>
> 2. Режима "Nightshot" е силно ограничен,
> ако смяташ да го ползваш, само
> автоматична експозиция с
> максимална скорост до 1/60та
> секунда и винаги най-отворена
> бленда (апертура), от което следва,
> че в слъчев ден се преекспонира
> кадъра и няма възможност особено
> за "цветна IR фоторафия" освен
> хитринки при обработката.
>
Абе има си проблем и с ND филтрите, едва намерих един руски който работи като реален ND в инфрачервения спектър. Оказа се, че по-голямата част неутрални филтри са си доста "прозрачни" за дължини на вълните над видимия спектър.
За ИЧ фотография знам , че Стемарк модифицират Sony NEX камери. Може би трябва и филтър, освен да махнат филтъра на сензора. Може да им звъннеш, да видиш как да стен NEX за ИЧ. NEX-3 или 5 вероятно може да се намери за много малко пари.