Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sony A7c/A7sIII/ Canon R6
Автор: atisas3   
Дата:   08-04-21 14:30

Здравейте. От няколко дни разглеждам сериозно ревюта, резултати и прочие на конкретните апарати. Снимам главно видеа от 3-4 години, като мога да се нарека напреднал любител по-скоро, отколкото професионалист. Въвеждам Ви, за да не се чудите защо търся мнение на колеги и професионалисти тук. Преди снимах с кроп тела, но откакто минах на FF съм голям привърженик и нямам намерение да се връщам обратно към Crop сензори и т.н. В момента работя със Sony a7s II. Въпросът е следният. Оглеждам се за ъпгрейд, тъй като към момента снимам главно музикални видеа, но имам намерение при първа възможност да започна да снимам и събития, постепенно да се ориентирам и към кратки видеореклами или късометражни филми на сватби. Междувременно ми харесва да фотографирам, тъй като с това навлязох в тази сфера.

Тъй като към момента стилът ми е по-скоро Run & Gun, а с-мата с която работя не ми предоставя надеждност поради слабата автофокусна с-ма главно (от останалото съм сравнително доста доволен - особено от резултати на тъмно и ясната картина при видео). За щастие или не - все още разполагам само с един автофокусен обектив (Sony 28mm f2), което ми дава възможност да премина към Canon ако желая. (все пак се окомплектовах и с Flektogon 2.4 35mm, Sonnar 3.5 135mm, Canon FD 1.4 50mm)

И така стигам до следната дилема (дали да си позволя a7c като най-бюджетен вариант от трите апарата, които съм посочил, и да си оставя евентуално A7Sii за вечерни/нощни видеопроекти), да взема Sigma 24mm 1.4 / Sigma 24-70 2.8, и съответно когато имам възможност да разпродам телата и да мина към A7s III, или да се преориентирам към Canon R6 + EOS R-EF адаптер + нещо от типа на Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD / Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 / Sigma 24-35mm f/2 DG HSM.

Забелязах леки Hunting проблеми при видео и R6, както и проблеми със стабилизацията при ползване на адаптер и обективи като 24-35/24-70), но пък ми се явява средно бюджетен вариант (т.е. в най-скоро време мога да се впусна и да се развивам стремглаво напред, като мога да разчитам до голяма степен на автофокус.. да работя на 4k - 60 кадъра - да се адаптирам към 10 битовото видео и прочие)

Какъв е вашият съвет, да се задържа ли към Sony, или да премина към Canon [smilie8] ?

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7c/A7sIII/ Canon R6
Автор: hotsnail   
Дата:   08-04-21 14:40

не снимам професионално и не мога да Ви дам съвета за който питате в края. Всичките машини са страхотни.

Аз имам А7С. За А7С не мисля, че ще имате голям проблем с високото исо. Не знам какво ползвате като максимум сега, но гледам, че разни хора го ползват на 25600 и дори 51200 за видео. За снимки моя праг е 12800. Другото което виждам е, че с адаптирани обективи АФ във видео не е супер на А7С - аз не съм го подкарвал честно казано и не знам дали може - сигурно Сигма обективите със сигма преходника работят ама как са като скорост. С нейтив обективи АФ е много добре следи очи във видео на хора на котки, има куп настройки за АФ подобни на А7с3 - колко да задържа, колко бързо да мести фокуса.... Има нови цветни профили. По-хубави са му цветовете за видео казват. На мен повече ми харесват цветовете му за зум разговори спрямо предните Сонита - лицето ми изглежда по-добре като цвят т.е. по-близо до огледалото. Въпреки малкото тяло не загрява критично много поне при моята употреба за зум разговори по няколко часа.

Дано е полезно това.Публикацията е редактирана (08-04-21 14:43)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7c/A7sIII/ Canon R6
Автор: nevermess   
Дата:   12-04-21 19:47

Ако имаш вече обективи си остани на Сони. Системата им е достатъно добра.
Ако сега започваш аз бих избрал Canon R6. В момента телата им ми харесват повече.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »