Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Някой заиграл ли се вече. Ако не е само маркетинг идва интересният въпрос, как е 24мпс увеличен файл срещу 45-50мпс нормален откъм детайл и възможност за кроп. И пиксел шифта дали ще остане в историята.
Май подобрява детайла леко да. По-скоро маха някакви артефакти на ниво пиксел.
Пробвах го с ACR и една картинка РОУ дето пусна Сашо. Имаше видим ефект на фини детайли. Примерно един надпис линейка трудно се четеше преди това, но със супер резолюцията се изясни. Имаше една шарена ограда, дето придоби по-ясни детайли
Не е лошо като допълнение на шарп май.
Това ми се вижда доста смислено приложение на сегашните AI технологии. Адоби са го направили добре мисля.
Топаз за мен са доста зле. Резултатите много бият на резултати от смартфон. Това адобското е леко туикната стара екстра, която бяха махнали. Става... но няма как да замени реално повечето детайл в снимката. Може да фиксне някой друг проблем създаден от байер подредбата на пикселите, надали ще подобри детайла.
Преди няколко дена гледах в тубата видео, как един пич сравнява фотошопското AI с това на рандъм онлайн AI tool. Неочаквано за мен, онлайн инструмента се справи в пъти по-добре от фотошопа. Лично не съм го тествал още, но предстои и това :)
Според Dan Watson 12мпс a7siii и 20мпс r6 файл на високо iso минал през AI е по- добър от съответните нейтив резолюции от 7R4 и R5. Между другото за фуджи май вади още по- добри резултати, защото комбинира с подобренията за xtrans
keri имаш ли необработени едно до друго. Topaz е доста пипната в сравниение с Ps
За съжаление нямам,но разликата е значителна.Изтрих всичко,защото според мен трябваше да се получи по-добре.За голямо съжаление смога доста влошава качеството,но ще изчакам по-чист въздух,и ще пробвам отново.