Автор: Slivenski
Дата: 16-02-21 01:48
Въпросът е не каква камера, а за какво ти трябва.
Има една Leica 0-series от 1923, продадена на търг за почти 3 милиона долара. Най-скъпата камера в света. И ако някой ми я подари, какво ще я правя? Ще се фукам, че имам най-скъпата камера в света? После бих я разбил с чук на живо в ютюб. Сигурно ще спечеля повече пари от броя гледания.
Или Hasselblad H6D-400C MS. Освен ако не снимам професионално някакви супер стойностни неща, за какво ми е? Да си го сложа в шкафа и да чакам следващия модел? Освен това, не мога да го разнасям по улиците и да снимам снежинки.
И въобще, както казах и в другата тема - не е въпрос на възможности, а на смисъл. Да кажем, че всички имаме пари да си купим Хаселблади. Пак ще си останем същите фотографи. И хора. Едни ще снимат, а други ще си мерят Хаселбладите. Но то така е в живота по принцип.
Аз бих си купил нещо малко, с въртящ дисплей, остър обектив, високо ИСО и много мегапиксели. Честно. С него ще снимам много повече, отколкото с Хеселблада, ако го имах. В този смисъл, бих се развивал по-добре като фотограф. Дори смятам да го направя... :-)
|
|