Автор: Nairobi
Дата: 31-12-20 14:55
Ето въпросите:
1. Докъде смятате да стигнете ? Колко силна е страстта Ви към фотографията?
Ако имате съмнения или просто искате да опитате, помислете за висок клас компактен или среден/нисък клас безогледален апарат, който в последствие, ако се откажете ще можете да носите в чантата и да ползвате за семейни или документални снимки с чудесно за целта качество (по-добро от телефон).
Ако смятате да упражнявате това поне като основно хоби, то тогава трябва да знаете, че оптиката е много по-важна от тялото.
Тук идват другите въпроси:
Не знам до къде ще стигнат,за това искам да опитам,сега ще е като за разпускане,след като видя до къде са ми възможностите ще преценя дали съм готова да работя и с хора.
2. Какво основно ще снимате: Портрет, пейзаж, макро, бързоподвижни "цели" ... ? Това ще определи както избора на оптика, така и на тяло с подходящата автофокусна система.
Като за начало пейзаж и портрет.
3. Само снимки, само видео или и двете? В какво съотношение, т.е. кое ще е с приоритет ?
Предимно снимки,но ще се радвам и на добро видео.
4. Колко тежко сте склонни да носите? Много хора, в това число и аз, все още предпочитат DSLR по ред причини, но безогледалната технология категорично се налага. Което не означава, че DSLR е непременно лош избор.
Не мога да отговоря на този въпрос,защото съм ползвала само компкатни фотоапарати,на живо в магазина моделите които гледах ми се струват големи,но предполагам се свиква.
5. Какъв размер на сензора: Фулфрейм, APS-C или М4/3?
И на този не мога да дам точен отговор,защото започвам от нулата.
6. Каква резолюция? Ще стигнат ли 16 Мегапиксела? А 24? Или ще трябват повече ?
Предпочитам 24.
7. Визьор ? Ако много държите (аз много държа), то задължително оптичен или може и електронен ?
ПРедполагам че е плюс да го имам,но бих купила след определено време.
8. Чупещ се диплей ? Ако Ви е нужен, то какъв вид: само нагоре-надолу или и настрани ?
Тук трябва човек да е ползвал такова устройство за да може да отговори,но доколкото гледах видеа,всеки изтъква като голям плюс чупещия се дисплей.
Други неща, за които ще давате пари и следователно, трябва да включите в сметките: карти памет, батерии, филтри, чанти, евентуално стативи и светкавици.
Да,затова и казах че бюджета за апарата е 1200лв.
Съветът, който винаги се дава и винаги работи: Идете и вижте апарата на място в магазина. Пипнете го, подръжте го, погледнете през визьора и ще разберете, дали е вашия.
Аз доста често харесвам нещо,което отвън изглежда добре,но пък не е толкова функционално,и тъй като нямам опит с такива устройства,нямам близки фотографи,реших да пиша във форума и да получа препоръки от хора,които имат повече опит.Казах,че искам да запиша курс,защото дори и да не развия фотографията като професия,желая да правя снимки на моето семейство и близки,с добро качество и малко по-добър вид,същевременно фотографията винаги ми е носила удоволствие,а сега съм в момент от живота ми,който искам да разпускам с нещо и прецених,че е това.Разбира се не очаквам да купя апарата и той сам да свърши всичко.
|
|