Автор: aroot
Дата: 23-12-20 19:48
Снимам със светкавица, сложена на фотоапарата -hotshoe. Включена. Режим ТТЛ. Нагласена на 35 мм.
По спомен давам инфо: F5.6 (3 деца), ISO 400, Sh.sped 1/60
С тези настройки и закачена и вкл светкавица в ттл режим при експозиция -1/3 или 0 ако мръдна малко, всичко гори.
Увеличавам на 1/200 т.е. макс, индикацията за underexpose става на -2 и снимката е супер приятна а на хистограмата пиковете са в приемливата среда.
Просто искам да знам, дали е нормално или не е нормално, меренето да индикира такива стойности все едно светкавицата я няма. Ако отворя на 1.8 аз и без светкавица имам правилна експозиция (според апарата) но децата стават мъгла.
В моите очаквания, когато сложа и вкл светкавицата в ттл режим те би трябвало да си комуникират и каквито и врътки да пипам, меренето да се влияе от тях до степен в която светкавицата има сили да помага. Ясно е че от Ф5.6 нагоре нямам шанс.
ДА обясня и с други думи.
Слагам на статив апарата. Нагласям всичко и гледам меренето - показва 0. Снимам. Всичко 6.
После без да мърдам, слагам светкавицата, пускам апарата и светкта..какво ще ми покаже меренето? Или по точно какво трябва да показва? Различно или същото като без светкавица?
|
|