Автор: Vellinna
Дата: 10-12-20 15:22
Бих искала да използвам вече отворената тема, за да задам и моите въпроси относно първият фотоапарат за начинаещ.
Предварително искам да поясня, че опитах да се информирам и за мое съжаление разбрах, че нямам необходимото време за това и ето защо търся компетентно мнение.Сблъсках се със специфични термини които нищо не ми говорят, опитах да определя по-същественото... пълен провал, в крайна сметка всичко изглежда - важно,свързано, и съвсем се обърках. Не мислех, че купуването на фотоапарат е толкова сложно решение!
Ситуацията е следната / дъщеря ми се зариби по фотографията преди две години благодарение на един проект в училище. Още тогава поиска да има фотоапарат.Аз реших, че е ден до пладне нейното настроение, но сгреших! Наскоро приятел ми подари един Никон и понеже в момента мога да си позволя определена сума, реших за Коледа да зарадвам дъщеря ми с така мечтания фотоапарат /естествено ще търся и курсове, но това след карантини, локдаун-и и прочее/
И такa разполагам с един F-401s, заедно с обектив AF NIKKOR 35-70mm 1:3.3-4.5 и още един AF NOKKOR 75-300mm 1:4.5-5.6 ,които изглеждат нови.
Та дилемата е какъв фотоапарат да търся който ще работи с тези обективи/от един руски форум, вече имам списък с моделите които биха сработили/ , но заслужава ли си да се съобрарявам с обективите търсейки апарат?
Вероятно звучи смешно отстрани, като да имаш копче и да му търсиш балтон, но съм решила до Коледа да имам резултат.
Знам, че дъщеря ми ще иска да снима природа, без бързо движещи се обекти, портрети и подобни.
Мога да си позволя до 300евро максимум за втора ръка апарат.
Опитах се да е кратко...май не се получи.
Благодаря на всеки който прочете до край поста ми!
Много се надявам на отговори!
Публикацията е редактирана (10-12-20 16:02)
|
|