Автор: hotsnail
Дата: 04-12-20 23:33
еми не знам к'во се пените фенковците на Канона. Ма просто бройката която видях, пластмасата беше с ужасяващо качество.
Едно време една приятелка организираше производство на контакти. При такова качество на пластмасата, просто не работеха с даден производител. Много е ниско качеството на сглобката. Идете го хванете. Обидно е да ти искат и 5 лева за подобно отношение. Не казвам, че камерата е лоша или нещо. Исках да си взема такава, след рекламките по сайтовете за дуал пиксел и отидох в магазина, хванах я и не можех да повярвам колко е зле. Такова нещо не може да мине качествен контрол за разклонител. Просто пластмасата е боклук. Евтините разклонители са правени на по-хубави преси и от по-хубави материали. А примерно офис мебели и разни завъртяни неща....класи отгоре.....
Това нещо съм го писал тук и в алфа форума още преди, като излезе. Бях шокиран. Потърсете ако искате.
Ама няма какво да ме нападате.
Другото е скоростта на АФ на ЕОС-М обективите и качеството на изработка пак. Тия първите модели - такова нещо... само Сони бяха направили няколко САМ обектива за А байонет и сегашния им 50/1.8 фул фрейм за Е байонет са подобен боклук. Аз тоя 50/1.8 го купих ама то... хубава оптика обаче абсурдно зле направено и едвам фокусира - стърже яко някакъв античен стъпков мотор от видеокасетофон. Та и поне първите 3-4 модела на Канон за ЕОС-М същите ментаци....много ни доят тия фирми....
Сони за кроп обективите пак са със стъпкови мотори първите от тях, но поне са тихи, не стържат като рендета и фокусираха горе долу приемливо почти.
А6000 ще ме извиняват фенчовците на Канон, но е доста доста добре направено тяло. Моето изкара 3-4 годинки при мен и си беше като ново почти. Нито се износи, нито нещо. Усеща се плътно, не стърчат части от матрицата, да ти убиват на ръцете, няма луфтове през които да мине дебела хлебарка.....
Публикацията е редактирана (04-12-20 23:35)
|
|