Автор: hotsnail
Дата: 01-12-20 22:08
avo Пробвайте от ръка EFCS. При мен помага да си сваля скоростта още малко въпреки треперливите ми ръце. Сонешките затвори са по-буйни обикновено, но си помага по-малко механика.
Тихия електронен затвор е проблемен при изкуствено осветление и при подвижни обекти на Z6 и подобните камери от други марки. А7с3, А9 I & II, R5, R6 нямат този проблем. Сигурно и следващите модели на Никон, Сони, Панасоник ще го решат.
За проблема с лампите - При висока скорост на затвора т.е. над 1/80 се появяват едни линии, бандинг - тъмни и светли ивици. Ако снимате 14 бита ще са 7 вероятно. Ако снимате 12 бита, ще са 3 и половина. Използвайте 12 бита и ниска скорост на затвора за да ги елиминирате. Например на 1/50 би трябвало да изчезнат.
Иначе са Ви писали за тайм лапс тихия затвор е супер. За пейзажи е супер. Въобще за всичко стационарно и с по-дълги експозиции е супер.
Тихия затвор не е съвместим със светкавици. Това мисля, че е ограничение на всички модерни камери (а7с3 можеха да го махнат може би, ама не са)
Аз и по събития ако има стационарни хора понякога пукам с тихия затвор и да после има брак, но е готино понякога да не щракаш. Ама 2020 какви събития....
EFCS пък прецаква бокето на висока скорост и прави някои артефакти с чисто механични или адаптирани обективи
Публикацията е редактирана (01-12-20 22:09)
|
|