Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon EOS R или Sony A7III
Автор: Galina_   
Дата:   27-11-20 11:53

Привет!
От известно време ме гъделичка идеята за mirrorless камера и покрай ЧП изкушението ми се засили.
В момента имам 6D с 4 обектива: Canon 135|2, 50|1.8 стм, 85|1.8 и Tamron 24-70|2.8 G2, като през последната година най-много съм използвала 135 за портрети и 24-70 за събития. Снимам главно деца.
На първо време ще снимам с преходник и постепенно ще заменям обективите. Кой от двата бихте ми препоръчали да взема?

Отговори на това съобщение
 Re: Canon EOS R или Sony A7III
Автор: youstolemyheart   
Дата:   27-11-20 12:10

Привет :),

Което прецените, но да вметна - аз мога да предложа а7-3 версия, чисто нов, купен от ФОтосинтез*с преди 3-4 дни с 3г. официална гаранция за 3000лв.

Намирам се в София, можем заедно да регистрираме камерата и т.н.
Моят профил във фейсбук - https://www.facebook.com/veselin.raykov.3/

Автор: Simbon4o   
Дата:   27-11-20 13:22

При наличие на толкова и такива обективи канон към момента не бих препоръчал сонито. Канон вече имат адекватни тела за тези обективи. Основното е, че продажбата на обективи винаги е на загуба и ако няма конкретна изгодна оферта за смяна на системата не виждам смисъл от смяна. При условие, че сте свикнали с канон по-добре R6. R не е лош, но е с един слот за карти и е по-бавен от по-новият R6 и като серийна снимка и като Аф. Минуса на R6 е само по-малкото мегапиксели.

Точно EOS R не е директно аналога на А7м3, бих препоръчал да погледнете R6. При директно сравнение на А7м3 с R и R6 за използване на канонски обективи мисля, че каноните ще имат предимство. Ако сонито е оборудвано със сонешките аналози - нещата са по-различни. Децата доста шават и бърз и точен АФ е важно нещо и безогледалките предлагат допълнителна автоматика като фокус по очи и т.н., което много помага когато се налага да се борите и гоните с малки бягащи мишени.

Общо взето каквото и да вземете от тези 3те, които споменах ще е голям ъпгрейд спрямо 6Д, което фокусира само с централната точка.
Бих класирал избора така:
1. R6
2. R
3. A7m3

Ако се сменят всички обективи сонито няма да е най-долу :)

Автор: Yog   
Дата:   27-11-20 13:48

Понеже отдавна не съм продавал ДСЛР-ска техника, не знам колко лесно би могла да продадеш наличното. Ако е трудно, тогава най-логично е да изчакаш някакъв промоционален период, да продадеш само 6D и с додаването на поносима сума, да купиш един R, който са ползваш с наличните обективи.
Ако цялата ДСЛР-ска техника може да се продаде сравнително бързо и имаш да додадеш повече пари, бих си купил Сони. Като тела не са идеални, но за мен решаващ е големият избор от обективи с по-нов дизайн, които хем са по-малки, хем остри, тихи и бързи, хем сравнително евтини. Засега нито една друга безогледална система не предлага такъв избор. Плюс това автофокусът им е мечта в сравнение с всеки ДСЛР, който съм ползвал.

Автор: mmx   
Дата:   27-11-20 15:02

Ако няма да се разделяте с обективите, вземете тяло на Canon. Било го R или R6. Със преходника на Канон няма да имате проблем да си ползвате обективите, даже ще работят по-добре отколкото на 6D. Но на Sony да сложите Canon обектив си има компромиси. Като най-големия за мен е бавен или неадекватен фокус на ниско осветление.
Освен това ако имате канонски съвместими TTL светкавици, ще трябва да смените и тях.

Относно събитията и светкавиците още нещо, което би изумил всеки, който снима с Canon. За мен Hot shoe на Sony не е домислен добре за работа в екшън. Светкавиците съвместими със Sony имат много нежни пинчета, които лесно може да се провредят от активна работа на събития. Ползвам Godox светкавица съвместима със Sony и всеки път трябва да слагам предпазител на пинчетата (който лесно може да се загуби).

Автор: leo34   
Дата:   27-11-20 15:08

Подкрепям горните мнения. Аз мислих да минавам на сони, но имам канонски обективи, снимах с 6D. В крайна сметка минах на R6. Автофокуса е на друго ниво. От 1000 кадъра най-много 10 да са извън фокус, дори и при следящ фокус е супер точен. Предполагам и EOS R също ще е точен, просто ще е малко по-бавен. Ако има възможност R6, ако не - R, ако ще се сменят и обективите може би най-удачният вариант ще е сони. Имай предвид, че ако ползваш сони с преходник към канон мисля, че няма да ти работят всички функции на тялото като например автофокус при видео, при серийно снимане също не е толкова точен с преходник. При канон с преходника към EF всичко работи пълнофункционално.

Дата:   27-11-20 15:10

Благодаря много за коментарите!
За съжаление R6 е над бюджета ми. Снимам малко ангажименти и едва ли ще "избия" цената му.[smilie8]
Другите 2 са на сходна цена и затова умувам над тях.

Автор: MixMike   
Дата:   27-11-20 15:35

R6 e много над R-ката, а му отстъпва само на мегапиксели.
Фокуса и особено стабилизацията в R5 не са за подценяване, въпреки разликата в цената![shtrak]

Автор: Mogila   
Дата:   27-11-20 21:42

Не знам как са цените в БГ, но в Германия има в момента EOS R с 24-105 обектив за 1500 евро!

Дата:   27-11-20 22:09

Mogila написа:

> Не знам как са цените в БГ, но в
> Германия има в момента EOS R с 24-105
> обектив за 1500 евро!

Бихте ли споделили сайта?

Дата:   27-11-20 22:17

заповядай

Дата:   27-11-20 22:42

EOS R го имаше отдавна тук на добри цени, имаше промоция за връщане на стара почти умряла камера и голяма отстъпка. Така един познат му излезе 2500лв EOS R преди година или повече като още нямаше новите модели.

Автор: hotsnail   
Дата:   28-11-20 01:12

Само да добавя че с А7м3 и А7р3 посочените обективи на Канон работят без проблеми с фокус на очи и т.н. 50/1.8 не съм го пробвал от изброените. Има едно тъпо ограничение за 3к/с при серийна снимка. Бързо фокусират и следят надеждно, но с 3к/с. Ако пуснете по-висока скорост изпускат фокус.

Вероятно както и другите казват с Канон няма да имате тия проблеми. То не че ЕОС-Р има много кадри в секунда или въобще някакъв буфер ли серийна снимка.... ама тия неща явно нямат значение.

Публикацията е редактирана (28-11-20 01:13)

Дата:   28-11-20 23:11

Галина, тези пращат и до БГ

Дата:   29-11-20 11:06

Благодаря за конструктивната дискусия.
Много сериозно обмислям R6, но купен от Америка, разликата в цената е голяма. Имам човек, който няма против да ми го донесе.

Дата:   29-11-20 12:48

Как ще го донесе с тая корона? Иначе R6 ще е най-добрият вариант.

Дата:   29-11-20 15:28

Това с америката е примамливо, НО когато техниката се използва за работа има и една подробност не маловажна. Трябва поддръжка, сервиз, обслужване на гаранция... И не е като да няма нужда, защото R6 има доста репорти за забиване и т.н. проблеми. Ако стане нещо оставате без техника за доста дълго време. Американска гаранция тук няма да важи.

В това отношение Сони са много напред в нашата страна. Сервиза е брутално евтин и бърз. За Канон не съм чувал суперлативи в това отношение.

Дата:   18-12-20 11:48

Привет!
От вчера съм горд собственик на EOS R6.
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/131890503_145309163744954_2681246684339352086_n.jp...
[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: nokoniko   
Дата:   18-12-20 14:26

[beer] [shtrak] Със здраве да си го ползваш!!![cool]

Дата:   18-12-20 16:03

Ее браво! Ще бъде супер, ако споделиш с нас по-нататък впечатления от камерата в темата за R6.
Мисля, че си направила страхотен избор.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »