Автор: nyamago
Дата: 19-11-20 12:29
bobyn написа:
> Аз също си го представям апарата на статив.
> Натиска копчето веднъж за старт и втори път за край и това да е
> цялото управление на процеса.
Точно така аз 'снимам' служебни събития, без изобщо да съм 'видеограф'. Една камера се разхожда и лови моменти с участниците, някои микро-интервюта, някои любопитни ситуацийки и каквото попадне. А втора камера (обикновено Сони кропката ми) стои на статив през цялото време и една сътрудничка е инструктирана да натисне червеното копченце само в началото и в края.
Прегряване никога не съм изпитал, само веднъж се свършиха без време картата и батерията, но събитието откара > 2 часа, а и аз не бях подготвил напълно празна карта и прясно заредена батерия.
Зумът е на средна дължина, предварителният фокус на микрофонната стойка на водещия проявата, всичко останало на автомат. Без специално осветление, експонацията е добра и звукът също използваем. Когато има озвучаване, техниците ми записват аудио файл директно от миксера, но никога не съм го използвал, защото този от камерата е достатъчно добър (за непретенциозни нужди). В крайни монтажи за онлайн показване на репортаж от събитието, повече 'метраж' влиза от статичната втора камера, отколкото от 'главната' - и даже по-добре.
Приготви си свежа голяма батерия и празна голяма карта памет - и не се притеснявай изобщо, ще имаш напълно използваемо видео, На слука!
И 4к изобщо не ти трябва, за онлайн показване и гледане на масови компютри 1080 е достатъчно качество ('full HD')
Публикацията е редактирана (19-11-20 12:35)
|
|