Автор: MixMike
Дата: 18-11-20 19:50
Страх ме беше да предложа laptop, щото до някъде не е толкова прието все още, да се върши графична работа на подобна машина. В 90% от случаите лаптопите са оборудвани с безумно гадни като качество и отгоре на всичко glossy (лъскави) дисплеи, обаче...
абсолютно съм съгласен с Lamerko, че 4500U и 4700U са мобилните процесори, които са оптималните като $/производителност в момента, но бих взел друга машина, а именно:
Xiaomi Redmibook 16 е безумна машина за тези пари.
Не само че бих, даже вече го взех
мога да кажа, че дисплея е прекрасен, може би най-добрия който съм виждал не само в този цветови клас, но в целия ultrabook сегмент. Калибрира се перфектно, а самия лаптоп е изключително бърз.
Има дребни уловки и орязвания, за да се получи тази цена, като липса на SD card reader, липса на подсветка на клавиатурата, липса на web camera, което много хора смятат за deal breaker, особено с тия пандемии.
Лошо е също, че паметта е вградена и няма как да се смени или увеличи. Батерията е сравнително малка, но пак си държи поне 7-8 часа благодарение на ефективността на въпросния процесор.
Но за всичко друго, което е наистина важно - е помислено.
Клавиатурата е една от най-удобните! Няма уеб камера, защото рамката около дисплея е 3мм от всички страни. Т.е. 16" дисплей със супер сочен пиксел и цветове - вкаран в 15" шаси. Процесора...засрамва почти всички мобилни интели като производителност, но ползва само 15W (интелите са 45W заявени, а всъщност не се знае колко смучат под натоварване), което значи дълъг живот на батерията и т.н.
Понеже не се продава официално в БГ - има включен в цената Windows 10 Home, но е на китайски. Или си го кирилизирате, или си инсталирате ваше копие. (мисля че серийния номер на китайския win не работи с английска версия).
Много як touchpad
Целия е от алуминий. Прилича едно към едно на Macbook и е много приятен графитено сив цвят.
Има дребни неудобства, но спрямо посочения Acer, печелите по-хубав дисплей, по красиво шаси, но пък без отделна видеокарта
Ако бюджета е проблем - винаги може да се падне дори до 1280лв с този модел
Процесора е с две ядра по-малко и приблизително 20% по-малко производителност, и "само" 8GB RAM, но цената е абсолютен подарък.
За още 220-230лв може да се вземе 1TB NVMe SSD и да се смени 512-ката, ако трябва повече пространство.
Според мен тези машини са абсолютно достатъчни за непрофесионална работа и то на много високо ниво, като същевременно са безумно тихи, с много батерия и невероятен дисплей - 100% sRGB
Не случайно Xiaomi са наричани "китайския apple"
Публикацията е редактирана (18-11-20 20:20)
|
|