Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Подмяна на техника
Автор: nikvandoom   
Дата:   12-11-20 23:58

Здравейте! Преди 4-5 месеца си закупих поредния обектив и си казах - не, стига толкова, спирам!
Да, но ето, че нещо отвътре ме чопли да си подменя малко техниката.
Разполагам с Nikon D7500, който беше закупен с обектив на Никон 18-140. Имам и един Tamron 70-300 Di Ld, както и няколко други обектива. Обмислям да продам 18-140, както и Тамрона, за да взема нещо друго, което да ги замести. Как Ви се струва Tamron 18-400mm f/3.5-6.3. Имах желание да взема нещо по-светло и се замислих над вариант със Sigma 17-70 f2.8/4 + Tamron 70-200 f2.8, но отиваме на много дебела цена. Сигмата е поносима като цена, но не и тамрона. Имате ли идеи за заместител на Тамрон 70-200 (нещо пак светло, теле и не 2000 лв); и мнение за Тамрон 18-400?. В този ред на мисли може Сигмата + Тамрона 18-400...

Отговори на това съобщение
 Re: Подмяна на техника
Дата:   13-11-20 00:09

В допълнение бих казал, че продавам Sigma 50mm f2.8 DG Macro, и се чудя дали Sigma 17-70 ще бъде добър заместител на по-стария си роднина.

Автор: Yog   
Дата:   13-11-20 03:13

Според мен всички изброени обективи (18-140, 70-300, 17-70 и 18-400) ще дават много подобни като качество снимки. Вероятно 18-400 ще е по-забавен за употреба, защото дава еквивалента на 600мм. От изброените само 70-200, дори да е не е G2, а предишната версия, ще даде разлика в качеството на снимките, но на 20-мегапикселов кроп сензор, едва ли ще е от земята до небето. Освен това е доста големичък и неприятен за носене.

Автор: quazimodo   
Дата:   13-11-20 08:04

Никон 80-200/2.8Д, модификация според средствата.

Автор: asahi   
Дата:   13-11-20 09:15

Каква е твоята цел, която искаш да постигнеш със замяната?

Дата:   13-11-20 10:54

Последният обектив, който закупих беше Tokina 14-20 и си направих тест - снимах еднакви кадри с всичките ми обективи и снимките с Токината с в пъти по-добри от останалите обективи - по-ярки, по-чисти, по-остри. Търся подобрение.

Автор: quazimodo   
Дата:   13-11-20 12:47

nikvandoom написа:

> Последният обектив, който закупих
> беше Tokina 14-20 и си направих тест -
> снимах еднакви кадри с всичките ми
> обективи и снимките с Токината с в
> пъти по-добри от останалите
> обективи - по-ярки, по-чисти,
> по-остри. Търся подобрение.

След този експеримент как реши, че точно един суперзум, и то на Тамрон, ще ти даде така желания прираст в техническото качество на снимките?

Автор: Synthy   
Дата:   13-11-20 12:52

Очевидно, бюджета ти не е голям за два про обектива. Избери си един диапазон, който използваш най-често, и за него търси обектив. Стой далеч от 18-400 и подобните му обективи, ако наистинна искаш ъпгрейд.

Дата:   13-11-20 12:52

Едва ли ще даде. Описал съм го по-горе, че просто тамрона е комбинация от два мои обектива и дали има смисъл да се подменят.

Дата:   13-11-20 13:12

Ако искаш да ги замениш с 18-400 - не, няма смисъл.

Дата:   13-11-20 13:23

А как Ви се струва да заменя 18-140 със Сигма 17-70 f2.8-4, и да намеря само добър 70-300

Дата:   13-11-20 13:33

Тук си говорим на ти (старо неписано правило).
Сега по същество: 17-50 2.8 (може би сигма.. тамроните са с ппроменливо качество) е доста по-смислен ъпгрейд. 70-300 не, по-скоро 80-200 (след като 70-200 е извън бюджета), както квазимодо каза. И пак на въпроса: кой диапазон използваш най-много (17-70 или 100-200) ? Тогава ще знаеш и какво да търсиш. И няма да е лошо да сложиш някоя снимка в профила си.

Дата:   13-11-20 13:39

Благодаря за коментара със снимката - мислех, че съм сложил. 17-70 използвам повече.

Автор: kvakioh   
Дата:   13-11-20 13:44

Добър 70-300 е Тамрон VC, Nikon VR и дотам. По-скоро Никонът.
17-70 е добра идея за обектив.

Дата:   13-11-20 13:55

Много благодаря! За Сигмата бях сигурен да я взема още преди да пиша във форума, но все пак исках мнение. Така и така се развързва дискусия - кое е по-добро Sigma 105 macro или Tamron 90 macro

Автор: ss_sgp   
Дата:   13-11-20 19:06

Моето скромно мнение: всички изброени обективи са нисък клас и с подобни обещания. DSLR за аматьор вече е неоправдан. Моето мнение е да се разпродаде всичко, да се вземе добра безогледалка с два добри обектива. Ще е по-компактно (вледствие безогледалката), ще има много полезни екстри като фокус по очи, уши и т.н. Ще се начеше крастата с напълно нова техника (предполагам Sony [smile] ), ще има по-добри обективи. Също така поне един твърд за портрети: 85/1.8 или 50/1.4 по вкус.

Автор: mmx   
Дата:   13-11-20 19:29

И аз преди търсих универсалният обектив, но не го намерих! После започнах да се самонаблюдавам, какво ме кефи. Какви снимки страшно много ми харесват, на каква дължина са снимани. После в годините се научих да си оценявам кадрите в лайтрум и сега лесно може да видя любимите кадри с какви обекитви и на какви настройки са снимани - благодаря ти Лайтрум за статистиката [cool] . И така разбираш кое е за теб и къде точно да натиснеш. Лично аз харесвам светлосилни твърди Сигми. Тук там някой Цаис/Канон/Никон, но всичко си е строго индивидуално за теб и само ти може да минеш този път! Успех!

Автор: asahi   
Дата:   13-11-20 21:46

Aкo целта е по-високо качество на изображението пътят е само един - твърди обективи. Тъй като nikvandoom не е качил снимки не мога да вляза в детайли.

Автор: Yog   
Дата:   14-11-20 05:32

Склонен съм да споря, че задължително трябват твърди обективи. Аз в момента снимам с един "туристически" - детайлът който вади е много впечатляващ. А удобството да имаш 7х зум е един път [smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »