Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за закупуване на принтер
Автор: Fafcho   
Дата:   12-11-20 17:55

Здравейте! Моля за съвет/ мнение, относно принтерите. Насочил съм се към Canon PIXMA iP8750, но сега разглеждам и модели на Epson по- конкретно L805. Моля за съвет, относно качествен, добър и принтиращ на прилична цена уред! Ако има модел, който си струва ще се радвам да го споделите, тъй като не съм експерт и не съм се сблъсквам с този вид техника до сега! Ще го използвам за печат на снимки за лични нужди, а защо не и за снимки на клиенти :) Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за закупуване на принтер
Автор: dekov   
Дата:   12-11-20 19:36

Това върши ли работа ?

Става въпрос за търсачката на форума[smile] [smile] [smile]

Публикацията е редактирана (12-11-20 19:37)

Автор: mitpis   
Дата:   12-11-20 20:33

Сменил съм навремето 4 Канона серията Пиксма. Единствения плюс да се избере Канон за принтер са цветовете, много добро цветопредаване има, обаче много скъпи мастилници,постоянно чисти главата и хаби скъпо мастило, след време на тези фотопринтери, които печатат на А4 се прецаква печатащата глава и принтера отива за боклука, главата струва колкото нов принтер. Имаше скандал навреметов в САЩ по този повод. Не бих избрал Канон. Този който си харесал е от серията, които печата на А3 там нямам наблюдения.

Публикацията е редактирана (12-11-20 20:33)

Дата:   13-11-20 19:24

Много благодаря!!!

Автор: asahi   
Дата:   13-11-20 21:49

Главата е най-високотехнологичния чарк в целия принтер. Другото е пластмаса, платка и две моторчета.

Автор: nsirakov   
Дата:   15-11-20 08:10

за цветно Л805 е супер, и мастилото още не свършва... виж ако искаш черно бяло епсъна не е най-добрия вариант... поне аз не успявам да го докарам до черно-бяло - все е тонирано

Автор: georgioiv   
Дата:   16-11-20 10:21

nsirakov : А3 -то им може да печата и черно бяло. Замислям се дали да не сменя моя 810 за един 1800...

Дата:   16-11-20 11:09

Черно/бяло фотография или документи?

Автор: georgioiv   
Дата:   16-11-20 11:41

фотография

Автор: mitpis   
Дата:   16-11-20 12:51

Ами L серията им има еднакви мастила, не вярвам да печата добре Ч/б Epson L1800, аз нямам опит, но самите Фактор.бг го твърдят това и ако искаш добро чернобяло отиваш на другата им професионална серия и най евтината машина е 2,200 лева EPSON SureColor SC-P800 печатаща на А2 и рол. Не е много като се има впредвид цената на един фул фрейм фотоапарат.Единствения недостатък тук според мен е цената на печата, ще по-скъп от L серията

Публикацията е редактирана (16-11-20 13:00)

Дата:   18-11-20 18:17

Ето това мнение ми беше много полезно! Благодаря много! Видях,че цената за принт е евтина и печата върху дискове, все неща, които ми харесват и май ще се хвърля на L805 :)nsirakov написа:

> за цветно Л805 е супер, и мастилото
> още не свършва... виж ако искаш
> черно бяло епсъна не е най-добрия
> вариант... поне аз не успявам да го
> докарам до черно-бяло - все е
> тонирано

Автор: Konstantinov   
Дата:   18-11-20 19:52

Имам л800 и от фотошоп или програмата на епсън на оригинална хартия епсън и със мастила епсън печата много добре и цветно и черно бяло без отенъци.За черно бяло трабва да си обработиш снимките във фотошоп и да е черно бяла,да сложиш отметките на драйвера че ще печаташ черно бяло на най-фин фото режим и бавно и тогава става.Има разлика дали си през фотошоп или програмата на принтера -цветовете са различни при цветно,при черно бало съм печатал само през фотошоп.Л800 има разлика дали печаташ с бели полета или без,ако печаташ без на по тънка неоригинална хартия дава дефект във снимките в началото на печата ,пише го и на сайта на епсан този дефект и че не е развален . Получава се едно поле 5мм на 5мм от началото на снимката с по блед цвят и при вглеждане се забелязва не е нещо драматично-при печат със бели полета отстрани на снимката -те са 2-3мм си печата без тоя дефект.При мен на оригинална хартия не се проявява и печатам без бели полета.

Публикацията е редактирана (18-11-20 19:53)

Автор: da.fo   
Дата:   18-11-20 23:59

Минал съм през три Канона 8500- 2 броя, 9500 (нещо такова - забравих им вече моделите). Но откакто минах на Епсон мога да кажа , че почти нямам проблеми, сега съм с R 285- 2 броя, L 800, L 1800, D 700. По едно време имах и R 2400 и R 3000 - все хубави машинки !!!

Автор: Джъмбо   
Дата:   19-11-20 09:46

Автор: georgioiv
Дата: 16-11-20 10:21

nsirakov : А3 -то им може да печата и черно бяло. Замислям се дали да не сменя моя 810 за един 1800...

не, не може... 1800 е 1:1 с 800 серията (там със всички наследници) тоест печата абсолютно идентично и е тонирано.
За черно бяло пигментно мастила и то черно + сиви...

Дата:   20-11-20 18:50

Много благодаря на всички за мненията и съветите! Възползвах се от черния петък и поръчах Epson L80 и мисля,че за домашми - полу-професионални нужди ще ми върши работа :)

Дата:   22-11-20 17:40

Изчети му целия user manual за да не задаваш после въпроси, чиито отговори вече са дадени.

Автор: kita   
Дата:   22-11-20 19:25

Аз имам L1800 от 2016, вече пети комплект мастила сипвам и даже съм го обърнал на печатарка. Научих го да печата неутрално черно бяло с оригиналните профили на КАТАНА и ХАНЕМЮЛЕ, които любезно ми предоставиха от сервиза на ФАКТОР (Господ да ги благослови!!! страхотен сървиз!!!) САМО, ЧЕ!!! през илюстратора а не през фотошопа. Не знам защо, даже няма логика, но при мен така се получи и съм доволен. Не искам да чувам повече за CANON и HP, предишните ми принтери бяха такива и то висок клас.

Дата:   22-11-20 19:47

Color engine е един и същ. Нещо с настройките не е наред.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »