Автор: fallenfbsd
Дата: 05-11-20 11:51
Здравейте,
понеже се колебая бих искал допълнителни мнения. Имам гореспоменатото Fuji X-A3 16-50 и понеже често фокуса не е точен на автоматично следене, ако е на ръчен пък е доста бавен дори в светли сцени и се чудех за upgrade.
Опциите са X-T200 15-45 или Sony A6100 16-50. На Фуджи видях, че новия обектив е по-малък, но не е механичен, а с елетромоторче. За различка от сегашния ми.
Сони май ми е по-вероятния избор заради бързата фокусна система и така и така ще има визьор изнесен в страни ми допада повече.
Иначе още няколко детайли - снимам си JPEG (затова се насочих и към текущия). Търся компактност, за да го ползвам. Снимам всичко на любителска основа, като най-проблемните сцени са ми в зала за състезания като снимам дъщеря ми.
Бюджета както виждате е 1650-1750лв, повече не ми се дават.
А да - до скоро мислех да си купя даже Sony Xperia 5 II, който има и телефон към камерата, но не съм сигурен в момента за този си избор. Факт е, че снимам еднакво често и с телефона си (Pixel 3a XL) и че му влезе прашинка и се дразня да коригирам снимки след това. Но не съм сигурен, че Xperia-та ще може да се справя близко до другите за нуждите ми.
Поздрави § благодаря!
|
|