Автор: nislon
Дата: 03-10-20 21:08
Който разбрал - разбрал. За засегнатите се поправям - "нова нормалност".
-----------------------------------
Пояснение за "реакцията на обществото".
Общество - понятие, изпразнено от съдържание, нещо твърде абстрактно. Отдавна е превърнато в стадо, без право на мнение и без право да решава, кое да харесва и кое да заклеймява.
В миналото, у нас имаше висши отговорни хора, които формираха общественото мнение, което се спускаше по отговорниците на колективите. Който се отклоняваше и си позволяваше да мисли различно, го нарочваха, че се цепи от колектива.
Сега е подобно, но поднесено в целуфан. И на изток и на запад. Пробутват ни нови ценности. За общественото мнение се грижат правилните НПО-та, като отворени общества, хелзинкски комитети и подобни. Всички централни медии пригласят в хор, преповтаряйки като папагали от световните.
Световната здравна организация (СЗО), в официалните си документи е отделила важно място за сексуално възпитание на децата по възрастови групи. За някои, вероятно е нормално, за мен е гнусно, дори да се спомене. За възрастова група, от 0 до 4 г. е записано, как децата да се учат на начална мастурбация, как да се докосвали и да си доставят удоволствие. За по-горните групи, разбира се, се вдига нивото, който иска да си ги намери и прочете.
Тези същите изроди, чрез "препоръки" към правителствата и обработка на общественото мнение ни прилагат мерки, като ни приравняват с животните, докато намерят решение, да ни спасят от тази "чума".
Това с вируса е частен случай и друга тема, маски винаги са ни слагали от всякакъв вид, просто сега станаха видими и явни.
Още един частен случай за колективна маниполация от последните месеци - истерията "Black Lives Matter". Хиляди хора останали без работа, особено от обществения сектор, за това, че не подкрепили активно кампанията в соц. мрежи или, не дай си Боже, изразили по-различно мнение от рода на "Този не е моят герой". Джо Байдън показа как трябва да се прави, кото подържа златния ковчег и поплака горко. Други целуваха обувки.
Разказа ми мой познат, който е работил във фирма, където бели ичерни до скоро са били заедно, разбирали са се чудесно. Една сутрин, всички черни дошли на работа с тениски с надпис "Аз съм черен, аз съм крал" и оттогава се държали враждебно с останалите.
За тези нови нормалности говоря. Гугъла, както и Ютуб са от най-ярките представители на формировачите на обществено мнение. В последните месеци се убедих в това.
Маркирането, от страна на Гугъл на сайтове като нашия, не ме учудва, лицемерието и двойните стандарти са сред основните му приоритети.
Публикацията е редактирана (04-10-20 08:31)
|
|