Автор: Simbon4o
Дата: 28-09-20 15:09
"Автор: Don_Diego
Дата: 28-09-20 14:37
Ако някой може да ми обясни какъв технологичен скок е EOS R5 спрямо Sony A7R IV, че дори и R III, които идват и по евтино... че да си причини цялата хамалогия и логистика с ново прехвърляне, моля..."
Ами ще се пробвам :).
Ще започна с плюсовете на R5 спрямо въпросните сонита:
1. Много по-добър дисплей с работещ тъч като за 2018-2020, на сонитата екрана е като от преди 10 години поне, тъча също. И не се върти така като канонския.
2. По-удобен захват
3. По-умен АФ, който Сони доближават и достигат само в най-новите си модели и в старите като 7RIII никога няма да сложат.
4. По-добро видео, макар и с таймер R5 има потенциал за по-добро видео от 7RIV, без таймер снима същото видео...
5. Много по-добра съвместимост с канонски обективи, каквато Сони могат, но нарочно не пускат. Защо могат - защото никон нямат никакво ограничение в това отношение и работят с всичко, което им адаптираш дори E байонет сони обективи. И никон ползват малко или много същата технология - значи Сони могат, но не искат. Явно си имат някакви уговорки с Канон.
6. "Канонските цветове" не съм сигурен за това обаче, защото последните канони не са точно като предишните като цветове. Но феновете на марката винаги се кланят и на тази икона. Моето лично мнение е, че всички камери имат скапани цветове и ако ще си ги правя така, че да ми харесват ми е все тая от къде ще тръгна.
7. Обективите - има някакъв смисъл в това и според мен е най-смисленият от всички. Новите обективи на канон са добри, интересни, но са и най-скъпите на фона на конкуренцията. Винаги съм харесвал канон като обективи, от край време правят много добри неща. Последно време бих казал, че във високия и среден клас са най-добри в това. И като всяка марка имат силни решения в някои конкретни ситуации като дългофокусните праймове и зуумове, праймовете им са на някои дължини доста добри. Всяка система има и слаби обективи, но да го кажем така - при канон са по-малко. И тук като при другите фактори всеки сам си преценява на база собствените нужди и желания. Аз лично не бих дал 5000лв за обектив, освен ако няма да ги избия бързо и наистина ми харесва как снима.
8. Работа с някои конкретни аксесоари, като например светкавици. Сони имат някои сериозни проблеми с Profoto и други брандове. Понякога Сони може просто да те подлуди и да не ти върши работа и тогава определено трябва да гледаш другаде.
Което ме подсеща пак - някой ако продава изгодно А7м3 да ми пише
|
|