Автор: aroot
Дата: 02-09-20 08:24
Здравейте.
Предварително се извинявам, ако има подобна тема, поогледах се, не намерих.
Макар и да искам някой да ми каже вземи това, остави другото, осъзнавам, че в известна степен въпроса ми е леко безсмислен, след като аз самият не знам какво искам.
Задачата изисква да се избере вариант главно за туристически апарат, който да запечатва спомени на семейство любители туристи. Естествено ще има рожденни дни в гадни затъмнени помещения, пиянски запои по вили, морета(макар последното да ни се размина тази година) и много много пейзажи. И моя милост, любител начинаещ "снимач" има голямо желание да се научи.
През годините съм снимал със системи на приятели, но като цяло си останах с турбо сапунерка. Сега съм решил да инвестирам пари в машина и време в обучение.
Кой е по разумният вариант за старт с наличието на китовите обективи от фотопавлиона? Евентуално с коя система има по-добро развитие? Видеото също е фактор, забравих да го спомена. Имаме си влогър в семейството.
Минах теорията - разликата в кропките, цифрите по книжка и т.н.
Трябва ми по-обективно мнение, може би колега/жка минал/а през тия пътеки?
И в двата случая ще снимаме Главно пейзажи, с ние 4та в едната трета от кадъра. Статив и сега си разнасяме навсякъде. Естествено, тия снимки трябва да се качват в социалките, иначе как :) и трябва да са трепач ;) Както казах и по-горе, ще инвестирам време в обучението и развитието си, но без устройство всичко си е теория.
Казват че 18-140 на никона е хубав и остър Allin1 но..не знам.
Изгледах доста ревюта и четях..Няма как да ги видя двете машини, от дълбоката провинция съм ;)
Панасоника по си ме кефи. Марката винаги ми е била в сърцето. Визията също по ме кефи. Батерията е кофти, но идва с подарък 2ра. Разсеяно минах базара да видя как са обективите, но като че ли по-малко се предлагат. Допълните глезотии за марката също са цифра, 2ра ръка не видях. Явно никона по тази позиция ще бие.
Обърка ме фактора че никона НЕ подържал бързите карти, онова там uh-II и явно е пазарен трик. Паната хем поддържа хем има 2 слота, не че ми трябват, ама нали трябва да има ;)
Наясно съм и че стъклото му е майката, а тялото консуматив, но едва ли ще извадя и 1 лв с машината която ще избера, даже напротив ще похарча още ;) и ми се иска някой да даде своите 2 стотинки по темата. Ще се радвам на потребители които щракат с g9..
Ще инвестирам и в 1 твърд обектив нещо между 35-50 mm в зависимост от ситуацията, светлосилен и мисля че ще съм до там.
Благодаря предварително на всеки един от Вас, отделил време за моят проблем.
|
|