Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся си работа като сватбен фотограф
Автор: Mytronix   
Дата:   01-09-20 14:02

Здравейте колеги. Търся си работа като втори или основен фотограф за снимки. Имам опит около 4-5 години. Може да видите част от работата ми на цъкнете тук
Приемам оферти за цялата страна [beer] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Търся си работа като сватбен фотограф
Автор: MixMike   
Дата:   01-09-20 16:35

Питането ти е за реални оферти за работа, за което не мога да помогна, освен със съвета директно да контактваш сватбени фотографи в сайтовете им.

Иначе, според мен си на прав път, но има дребни неща, които лично на мен не ми харесват. Въпреки че си показал само една сватба мисля, и то само подбраните снимки...

Поработи над кадровката
Избягвай тежкия ретуш + saturation и color shifting.
100% си калибрирай монитора на първо време.

Няколкото различни вида цветови корекции които различих са тъмно розово-кафеви лица, които заради корекциите изглеждат недоекспонирани. Другата е залитнала яко към зелено, което според мен също не е добре. Третата е инстаграмската визия с избушени сенки.
Според мен трудно ще се харесат на сватбарите и техните родители, които ти плащат масрафа.
Залагай на чистия ретуш и реален цвят.
Последно - снимките от сватбата се правят за да се гледат от младоженците след 20-30-40-50г живот и здраве. Тези моментни настроения и моди в ретуша ще изглеждат точно като глем дрехите и топираните прически през 90-те, Т.е. снизходително смешни.
Успех![beer]

Дата:   01-09-20 17:39

MixMike Благодаря за съветите . В галерията са 3 сватби не една . За другите забележки съм съгласен [smilie5]

Автор: MixMike   
Дата:   01-09-20 19:07

Забравих дребно нещо...Прави си сватбените клишета, ако те кефи, или младоженците го изискват, но снимането на сватба е репортаж на събитието. Имай си го наум.
Т.е. гледай да хващаш моменти, които никога вече няма да се повторят, а биха били интересни след години.
Примерно - сватба в панелка, младоженците се качват в колата - широк обектив, ниска гледна точка близо до колата и гледаш да хванеш всички баби от входа, които са накацали на терасите за фон.
За съжаление нямам възможност точно сега да дам нагледни примери, но мисля че се разбира.
Просто трябва да се научиш да виждаш въпросните моменти.
И най-важното (поне според мен) - снимай емоциите на хората!
Дори гняв от някоя неуредица в организацията, което на момента не ти се струва важно и даже младоженците ще опитат да прикрият, след години ще е забравено, но ще е смешен спомен единствено благодарение на снимките ти.

Автор: Gecata   
Дата:   01-09-20 21:34

Излез от стандарта и започни самостоятелна кариера. При 4-5 години опит е чудно как не си го направил до сега. Не тръгвай с много ниска цена, защото след това няма излизане от блатото! Успех [smile]

Автор: wlad   
Дата:   01-09-20 21:41

Аз пък мисля, че се справяш много добре! Успех!

Дата:   01-09-20 22:19

Gecata 3-4 Години снимах като допълнителен доход към общинската ми заплата като Еколог в Свищов .После заминах за две години в Англия. Наскоро се върнах , но след толкова време отсъствие трудно си намирам клиенти, а и Корона вируса удари стабилно всички събития и допълнително ми затруднява намирането на клиенти [smilie8]

Автор: BEYA   
Дата:   02-09-20 07:09

Нивото ви е много добро.

Автор: leitz   
Дата:   02-09-20 08:48

Колко време след сватбата ще Ви трябва, за да предадете снимките?

Дата:   02-09-20 09:59

В момента съм без друга работа така, че ще мога да ги предам до 3-4 дни [beer]

Автор: Gecata   
Дата:   03-09-20 11:50

3-4 дни звучи крайно несериозно. Дори да сте корифей на обработката, просто не го правете. Такава заявка ще ви "отлее" още от клиентите[smilie3] . Колкото до трудното намиране на клиенти - добре дошъл в отбора! Истината е, че когато и да излезете самостоятелно на пазара ще трябва да си извървите пътя сам. Това изисква време и да държите на глад[smilie3] ако смятате да превърнете фотографията в основен източник на доходи. Работата като втори фотограф ще ви лиши от идентичност и няма да ви донесе клиенти.

Дата:   04-09-20 09:55

Ако се захвана само с това за 3-4 дни мога да обработя 1000+ снимки като говорим бял баланс и основните настройки + клишираната фото сесия и нещо по интересно на фотошоп. . Мисълта ми като второ фотограф беше да хващам сватби от по-далеч и по-големите градове, защото в моя край е застой в момента и по-добре да работя нещо като втори фотограф от колкото да стоя на 1 рожден ден и малко предметна фотография на месец.Благодаря за включилите се в теметата поне получих оферти за 2021 и си взех доста поуки [beer] [shtrak]

Публикацията е редактирана (04-09-20 09:57)

Автор: pepaka   
Дата:   04-09-20 22:10

Уникално и точно казано!!! все едно е моя вкус и начин на снимане. Клишетата винаги могат да се нагласят, или да се имитира поведение у младоженците до някакво интересно място, преценено от фотографа..., НО, истинските и непринудени моменти стават само веднъж по време на събитието. Точно тях трябва да уловим. работя като ТВ оператор и видео монтажист от много години, но към момента не си позволявам да подхвана сватбено тържество, понеже ми е ясно каква техника, осветление, светкавици и цялостно оборудване, прилични Full frame системи изискват сватбените събития, особено в тъмните храмове и ресторанти. Сватбеното снимане си е едно сериозно начинание, откъм техника и умения, но винаги има начало.

Публикацията е редактирана (04-09-20 22:14)

Автор: metodiev_martin   
Дата:   08-09-20 21:28

Сватбената фотография ли е най-достъпната, най-лесната и най-модерната нисша за допълнителни доходи? Запишете един курс за "IT", поне основните доходи да вържете, пък после може да се окаже, че допълнителни не ви трябват.
Успех.

Автор: milen   
Дата:   08-09-20 22:22

От доста време насам се питам какво разбират хората под IT по конкретно. Че така звучи доста обобщено и далеч не във всички IT се печели добре. Още по малко с курс...

Автор: asahi   
Дата:   10-09-20 09:27

Аз се питам за значението на "нисша за допълнителни доходи" [smilie11]

Автор: velkowww   
Дата:   24-09-20 23:03

В океана от акули все едно да кажеш дайте едно парче месо и на мен. Едва ли някой сватбар ще ти каже ела да снимаш с мен или вземи тази сватба. Хонорарите за два дни снимки /евентуално/ са дебели така че никой не желае да ги дели с някой друг. Всеки е набил яките цифри за Сонита, обективи и тн. Така както си се ориентирал изглежда добре, снимките ти са хубави. Направи си сайт, платен. Портфолио с най-добрите ти кадри, което да показваш и да се рекламираш. Вземи идеи от колеги и техни сайтове. Най-добрият учител е конкуренцията. В този бранш се започва сам и с препоръки от клиент на клиент. Ако някой колега ти бутне едно рамо някъде за нещо, берекет....[beer] Хората са го казали първо работиш за име, после името работи за теб. [shtrak] Дано отговора ми не ти прозвучи много грубо или хейтърски но това е самата истина, не влагам лоши чувства.[smile]
Давам ти жокер! Потърси си работа в някоя филмова къща за сватби и тържества, прикачи се. Моят фотограф който ме снима на сватбата преди 20 години [smilie18] работеше в Филмова къща Виктор Попов като сватбен фотограф заедно с видеографа. До ден днешен снима, вече сам рабира се.

Автор: Jungleman   
Дата:   27-09-20 13:50

Същото като горното мнение!

Снимките са ти хубави. Трябва да си повярваш повече и да действаш соло. Не знам дали си гледал портфолиа на сватбени фотографи в България, но ако поразгледаш малко из гугъл, ще се убедиш, че повечето си нямат и идея какво да правят - нито креативност, нито умения при пост-обработката.
Колкото по-самокритичен е един човек, толкова повече потенциал има според мен. Така че, ти си на прав път.

Направи всичко, което ти е казал velkowww и малко по-малко ще тръгнат нещата и определено и опитът и парите, които ще направиш ще са по-добри, отколкото да слугуваш на някой друг и да не ти дава (примерно) да използваш снимките от сесиите за портфолио.

Аз също съм тръгнал по този път и смятам, че това е правилният начин.
Успех! :)

Автор: Mogila   
Дата:   27-09-20 14:06

velkowww Jungleman от съветите ви лъха сериозно самочувствие и опит, а от профилите ви- не...

Автор: JimmyStoikov   
Дата:   27-09-20 14:57

Аз също скоро мисля да практикувам тази професия в България. И понеже знам, че началото е доста трудно, съм решил да го направя още по трудно. Ще вдигна цената до най-високата която съществува на пазара, от тази услуга в България. Моята логика ми казва, като ще е суша и трудно, поне да си струват усилията в крайна сметка.

Успех на всички колеги и бъдещи такива!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »