Автор: Minski
Дата: 25-08-20 17:41
Здравей! Аз два пъти съм предизвиквал падане на дрон, като при втория път загубих дрона. И в двата случая причината за падането беше липса на преценка от моя страна за рисковете на полета в гориста местност със сравнително голям наклон. Първият път видях, къде падна дрона след удар в клон на дърво :) и това бе основната причина да го открия след търсене от около 40 минути. През цялото време докато го търсих той предаваше сигнал от камерата, но сигналът не ми помогна много, защото дронът беше паднал под един храст. При втория случай, който бе в района на стената на язовир Тополница, загубих връзка с дрона на височина около 300 метра, като той беше точно над мен. Не се върна автоматично, нито успях да го намеря. Едва ли някой е използвал някакво средство за сваляне на дронове, защото щях да го видя, пък и аз не съм правил снимка на вила. Разговарях с пазача на стената и той също нищо не беше видял. След загубата на връзката, загубих постоянно и видеосигнала от дрона. Пазачът ми каза, че в гората живеят много птици (гарги), които са могли да предизвикат падането на устройството. Но на 300 м. едва ли птица е нападнала дрона, освен ако не е граблива, но и в този случай би трябвало да чуя падането на дрона, защото той беше точно над мен. Моята версия за загубата е силен вятър във височина. Дронът беше бял Mavic Air, което го правеше сравнително лесен за откриване. Търсих в продължение на два дни, но не го открих. Не открих и части от него. Моят съвет към теб е да прецениш вероятното място на падане на дрона и да го търсиш. Ако е паднал от малка височина, вероятно не се е повредил.
|
|